Tražio i Bajić

Haag primio zahtjev Srbije za davanje dokaza o Oluji

\'den haag, veljaca 2002. icty - medjunarodni sud za ratne zlocine snimio patrik macek\'
Patrik Macek/PIXSELL
26.11.2012.
u 16:34

Haaško tužiteljstvo dobilo je zahtjev Srbije za prosljeđivanje dokaza o ratnim zločinima počinjenima u Hrvatskoj tijekom Oluje i nakon nje.

Haaško tužiteljstvo dobilo je zahtjev Srbije za prosljeđivanje dokaza o ratnim zločinima počinjenima u Hrvatskoj tijekom Oluje i nakon nje, piše B92.

Savjetnik glavnog tužitelja Frederick Swinnen potvrdio je da su dobili zahtjev te je ponovio spremnost za nastavak suradnje s nacionalnim tužiteljstvima.

Dokumentaciju tražio i Bajić

Potvrdio je da Tužiteljstvo razmatra zahtjev, ali nije mogao reći nikakve druge detalje s obzirom na to da su zahtjevi koje upućuju države povjerljivi. 

– Želimo istaknuti da odgovaramo na specifične zahtjeve za međusobnu pomoć u okviru istraga i postupaka koji su u tijeku. Ne možemo odgovoriti na opće zahtjeve za pomoć, kao što su zahtjevi za prosljeđivanje kompletnih dosjea – kazao je specijalni savjetnik Sergea Brammertza.

Savjetnik nije kazao je li ovaj zahtjev srbijanskog Tužiteljstva "specifičan" ili "opći". Cijelu dokumentaciju iz postupka protiv hrvatskih generala nakon presude zatražilo je i hrvatsko Državno odvjetništvo. Državno odvjetništvo zatražilo je te dokumente radi daljnjih istraga u slučajevima ratnih zločina.

>>Srbija i službeno od Haaga tražila dokazne materijale o Oluji

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?