A KRIVA JE KIŠA...

Hajduk optužuje Dinamo i obrnuto: Vi ste krivi što nismo igrali derbi!

Poljud (1)
Foto: Ozren Maršić
1/11
Autori: av/VLM, om
25.02.2013.
u 13:31

U Hajduku smatraju da Dinamo nije pokazao dovoljno volje za odigrati derbi, a iz Dinama poručuju da je krivaca više, no da to sigurno nisu oni

Da je derbi odigran, još bismo i razumjeli, ali repovi nakon neodigranog derbija u hrvatskom nogometu su mogući. Tema - tko je kriv za odgodu utakmice Hajduka i Dinama. Objašnjenje da je to kiša koja je učinila poljudski travnjak neadekvatnim za igranje nije dovoljno ni plavoj ni bijeloj strani.

U Hajduku smatraju da su Zagrepčani odlučili da se ne igra.

- Nisu potencirali da se utakmica odgodi, ali nisu pokazali dovoljno volje da se utakmica odigra. Mišljenja sam da smo mogli igrati unatoč propisima. Oni su tu da se mijenjaju ako se svi sudionici slože, a to ne bi nikome naškodilo. Rijetko se kod nas skupi 25 tisuća gledatelja na tribinama. Utakmice se igraju pred 30 gledatelja, loši uvjeti su bili na utakmici Lokomotive i Splita, pa se ta utakmica odigrala. Tvrdim da se i ova trebala odigrati – rekao je predsjednik Hajduka Brbić.

Nisu se ni Hajdukovci pretrgnuli da osposobe teren za igranje, reagirali pravovremeno. A danima se znalo kakvo nevrijeme prijeti Splitu.

- Naša drenaža je loša, već dugo nije mijenjana, ali Hajduk to sebi financijski ne može priuštiti. Nemamo sredstva za bušenje terena, nemamo ništa... - kaže Brbić.

Nije se dugo čekao odgovor Zagrepčana na izjave iz Splita. Iz Dinama su se oglasili priopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

"Nakon što je sudac zbog natopljenog terena odgodio utakmicu 21. kola Prve lige između Dinama i Hajduka u medijima su se pojavile izjave čelnika i pojedinih igrača Hajduka koje sugeriraju kako je Dinamo zapravo krivac za odgodu utakmice.

GNK Dinamo je u Split došao večer uoči utakmice i momčad se uobičajeno pripremala za najveći hrvatski derbi da bi se u nedjelju poslijepodne po dolasku na stadion svi neugodno iznenadili. Travnjak je više izgledao kao bazen i možda bio pripremljen za neku sportsku igru, ali sigurno ne za nogomet. Da stvar bude još gora, nitko od djelatnika Hajduka nije ništa poduzimao da se silna kiša zapravo ukloni s terena iako je, u trenutku dolaska Dinama na stadion, do predviđenog početka utakmice bilo još sat i pol. Tek negdje oko pola sata prije zakazanog početka i kada su se igrači već trebali petnaestak minuta zagrijavati, na teren je izašlo svega par radnika; svakako puno premalo da bi se voda zapravo uklonila.

GNK Dinamo smatra kako je takvo, blago rečeno, neodgovorno ponašanje organizatora nanijelo veliku financijsku štetu mnogima. Za početak, navijačima Dinama i Hajduka koji su iz svih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja došli na utakmicu, državnom proračunu iz kojega će se ponovno morati plaćati silno osiguranje kao i GNK Dinamo koji se mora još jednom vraćati u Split. Naravno, o onoj nemjerljivoj šteti nema smisla niti govoriti jer najveći hrvatski derbi je trebao biti pravi praznik nogometa i velika promocija domaćih klubova i lige, a umjesto svega toga gledatelji nisu vidjeli apsolutno ništa.

Unatoč tome, čelnici i igrači Hajduka govore kako su "oni sve napravili da se utakmica odigra". Svatko tko je bio na Poljudu, navijao za jednu ili drugu momčad, mogao je vidjeti kako jednostavno nisu postojali uvjeti za odigravanje utakmice; barem ne nogometne.

Po kojoj logici je "sve to plan Dinama" i kako je u interesu momčadi voziti se 400 kilometara u Zagreb da bi se već u utorak ponovno vraćali - također nije jasno. Isto tako, smatramo kako bi se organizator, kao što napravi bilo koji drugi nakon što ne uspije omogućiti uvjete za održavanje događaja, trebao javno ispričati apsolutno svima koji su oštećeni ovakvim neodgovornim ponašanjem: navijačima jedne i druge momčadi, djelatnicima policije RH, zaštitarima, GNK Dinamo te svima ostalima koji su u nedjelju došli na Poljud - uzalud.

Dakle, zaključak je potpuno jasan – sudac je odgodio utakmicu zbog neregularnih uvjeta, a za neregularne uvjete može odgovarati samo organizator utakmice – HNK Hajduk."

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?