SUSRET

HDZ BiH ne priznaje privremeno uspostavljenu vlast u Federaciji

covic
VL FOTO
07.05.2011.
u 12:24

Čović upozorio kako nelegalna vlast u FBiH produbljuje krizu u cijeloj državi, zbog čega je treba mijenjati

Predsjednica hrvatske Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor razgovarala je jučer u Zagrebu s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem s kojim je razgovarala o krizi u BiH kao i mogućim izlaskom iz ovakve situacije. “Predsjednicu Jadranku Kosor sam informirao oko političke situacije u BiH i krizi vlasti na svim razinama. Razgovarali smo oko toga kako se dalje organizirati kako bi BiH bila okrenuta europskom putu i euroatlantskim integracijama, ali istodobno i da možemo osigurati ustavnu jednakost hrvatskog naroda na način da legitimni predstavnici Hrvata obnašaju vlast.

Upoznao sam je da mi ne priznajemo vlast koja je uspostavljena na privremenim odlukama i takvo stanje nije dugoročno održivo jer projicira novu krizu u BiH”, rekao je Čović za Večernjak nakon sastanka. Kosor je, prema Čovićevim riječima, podržava ponovila zajedničko stajalište koje je s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem istaknula u dva navrata.

Poziv na Sabor

U izjavi povodom stanja u BiH Pantovčak i Banski dvori su istaknuli da u vlasti u BiH trebaju biti legitimni hrvatski politički predstavnici. Unatoč upozorenjima, pa i činjenici da je Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH ocijenilo da se ne može održati sjednica Doma naroda, stranke okupljene oko SDP-a izabrale su vlast koja je ocijenjena nelegalnom. Nakon svega, Ured visokog predstavnika je, ignorirajući volju Hrvata u BiH, pa i činjenicu da uopće nije bila formirana ni trećina hrvatskog kluba, što je po Ustavu potrebno, dopustio pravno nasilje nad jednim narodom.

Čović je u Zagrebu s J. Kosor razgovarao i o održavanju predstojećeg 11. sabora HDZ-a BiH. Uputio je poziv hrvatskoj premijerki da nazoči Saboru, nakon čega su se usuglasili da zbog obveza premijerke kao njezin izaslanik nazoči glavni tajnik Branko Bačić.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:35 07.05.2011.

dok se dva preostala etniteta međusobno natežu u federaciji ostaka, genocidna rs uživa u legitimitetu nagrađene agresije, genocida, progona i osvajanja mnogo većeg i boljeg teritorija

LP
Ljubomir Pavlovic
09:55 08.05.2011.

Čoviću ni sada nije jasno gdje ga je Dodig zaveo i nagovarao kao političkog slijepca pa ni Jadranka mu ne pomaže jer nikako da se prođe potrošene politike. On misli da može u Evropu sa plemenskim političkim nastupom. Ako želi pomoći Bosanskim Hrvatima neka ode iz te politike. Krešiću sa ovakvim pisanjem si zvanično za Hrvate najštetniji novinar koji je sada aktualan u BiH.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?