USPOSTAVA VLASTI

HDZ-ovi odbijaju odluke neustavnih vlasti

hdz
Zoran Grizelj
21.03.2011.
u 16:50

Razočaravajući je odgovor OHR-a koji je morao intervenirati u ovakvoj situaciji, kazao je predsjednik HDZ-a BiH

Dva HDZ-a Bosne i Hercegovine sutra će, kako se očekuje, donijeti odluke o tome da neće priznati novu Vladu u Federaciji BiH izabranu praktično državnim udarom u Domu naroda. Danas zasjedaju predsjedništva i središnji odbori tih dviju stranaka. Inače, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je pojasnio da ova stranka namjerava uspostaviti vlast u županijama s hrvatskom većinom, ispunjavajući tako obvezu prema hrvatskom narodu koji je za njih glasovao. Odluke u Parlamentu smatra svojevrsnim državnim udarom i, prema njemu, neće imati nikakve obveze, rekao je Čović, što će biti i uputa svima onima koji su izbornim rezultatima vezani za HDZ.

Razočaravajući je odgovor OHR-a koji je morao intervenirati u ovakvoj situaciji, kazao je predsjednik HDZ-a BiH. Čović je naveo i da neće koalirati s ovim strankama ni na državnoj razini pojašnjavajući da nema smisla razgovarati s tim strankama nakon cijelog niza nezakonitih i protuustavnih odluka. Prema njegovim riječima, ukoliko se stvari ne budu mogle riješiti na državnoj razini, onda neće biti drugoga izlaza do održavanja novih izbora.

Prema Čoviću, posljednji događaji nisu rezultat nikakve bošnjačke politike, nego poteza skupa neodgovornih dijelova bošnjačkih stranaka. Prije svega, riječ je o politici SDP-a i njegova predsjednika Zlatka Lagumdžije kojeg, kaže, ne doživljava kao predsjednika stranke nego Bošnjačkog instituta.

Usporedno s ustavnim nasiljem, koristeći svoje paralelne resurse u obavještajnim, policijskim službama i tužiteljstvima, SDP i SDA već su pokrenule desetak montiranih procesa protiv više hrvatskih političara kako bi maskirali svoj plan dominacije Bošnjaka nad Hrvatima.

Ključne riječi

Komentara 3

CO
crveni oktobar
18:47 21.03.2011.

xxx

CI
cinbenik
20:35 21.03.2011.

Ako sam dobro shvatio HDZe je je odbio 5 od 6 fotelja predvidjenih za Hrvate.Mislim da cemo i ovaj put ostati osramoceni na HDZe nacin kao i do sada.Sve sporazume o prestanku rata je potpisao HDZe.Iz Dejtona se vratio samo Zubak koji nije htijo potpisati sporazum.Odmah poslije toga biva proglasen od strane HDZea izdajnik Hrvata,a pogotovo osnivajuci NHI.Sada su i svi drugi na udaru koji nisu u HDZeu.Dokle ce Hrvati trpiti HDZeove eksperimente i dokazano lose poteze.Sta jos treba da se dogodi da prepoznamo lose od dobrog,i da kaznimo HDZe na izborima.Pogotovo Posavci i Hrvati srednje Bosne,Sarajeva,Tuzle....i svi drugi koji se sada nalaze u mnjini,a kod svoje kuce koji ce i ovaj put platiti za HDZe nestasluke.

Avatar deziderij
deziderij
06:23 22.03.2011.

Hrvati se trebaju rješiti ove dvojice hohštaplera i smutljivaca. Oni se drže one : Sve za vlast, vlast nizašto. Trebaju maknuti s vlasti svakog tko je prodana duša, poturica i izdajnik svega hrvatskog. Krenuti od Komšića i počistiti svoje redove, na ključna mjesta postaviti prave ljude, stručne i domoljube. Ako to uspiju onda jedan Zlatko palamundžija, i bilo tko sličan ovom ortodoksnom i prikrivenom islamisti, neće uspjeti u marginalizaciji Hrvata i njihovom zatiranju na tim prostorima. Oni su i od jedne stranke načinili ovcu Doly a spremni su na sve samo da ostanu \"netko i nešto\". Jer da nisu tu gdje jesu, tko bi mario za njih i tko bi znao postoje li više, a to je za njihov ego prestrašno. Takvi gaze i po mrtvima.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?