REAGIRANJE

Herceg uputio prigovor na nelegalan izbor Vlade FBiH

herceg
Zoran Grizelj
20.03.2011.
u 12:47

Postoje uistinu ozbiljni razlozi koji upućuju na to da je ova procedura provedena nezakonito, štoviše i protuustavno - kazao je ministar Herceg

Federalni ministar turizma i zaštite okoliša dr. Nevenko Herceg uputio je otvoreni prigovor Ireni Hadžiabdić, predsjednici Središnjega izbornog povjerenstva, na, kako navodi, nelegalan izbor vlasti u Federaciji BiH.

- Obraćam Vam se nakon saznanja do kojih sam došao iz medija da je na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izabrana i potvrđena, od predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH i Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, “nova” Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. Ništa to ne bi bilo neuobičajeno, jer i Ustav Federacije BiH propisuje upravo takvu proceduru za izbor, imenovanje i potvrđivanje Vlade Federacije BiH, No, postoje uistinu ozbiljni razlozi koji upućuju na to da je ova procedura provedena nezakonito, štoviše i protuustavno...

Imajući u vidu i svoja osobna zaduženja kao ministra u Vladi Federacije BiH, kojima sam pozvan na provođenje zakona i Ustava FBiH, te poduzimanja zakonskih mjera na njihovoj zaštiti i provođenju, pozivam Vas da preispitate moje navode, te da u skladu s njima poduzmete mjere na koje ste ovlašteni, te osigurate provođenje Ustava i zakona Federacije BiH i BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
crveni oktobar
21:13 21.03.2011.

ne seri Herceg,uzmi ili ostavi i gotovo,tako se to radi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?