IMAO 21 OBRANU

'Hobotnica' Alilović: Moji Mađari su nadglasali i Arenu, hvala im

'20.10.2013., Zagreb - EHF Liga prvaka, RK Zagreb Croatia osiguranje - MKB-MVM Veszprem.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
21.10.2013.
u 08:21

- Vrhunska je bila naša 6-0 obrana, žustra, s puno izlazaka i kontakta. To mi je pomoglo da dobro uđem u utakmicu - kaže Mirko.

U nedjelju je Arena imala mađarski štih. Bogati i igrački moćni Veszprem je u 4. kolu skupine A rukometne Lige prvaka igrajući u ritmu čardaša ostavio Croatiji osiguranju Zagrebu uvjerljiv i težak 22:33 poraz. Tako su mađarski rukometaši došli u društvo RN Löwena, HSV-a i Barcelone koji su također rekordno, s 33 gola, napunili mrežu zagrebaša na gostovanju.

"Mirko, Mirko"

Mađari su dobili i navijački dvoboj. Stiglo ih je 1200, napunili su tri sektora na jugu Arene, svi u crvenim dresovima, s bubnjevima, trubama... Nisu prestali navijati ni nakon utakmice tijekom koje su držali visok ritam podrške svojim miljenicima. Bili su glasniji od osam tisuća domaćih, često ih nije nadglasala ni glazba s razglasa.

- Nitko nema takve navijače, nadglasali su cijelu Arenu, hvala im. Kako rastu naše ambicije, tako su oni sve više uz nas - pričao je nakon dvoboja Mirko Alilović dok se s tribina orilo: "Mirko, Mirko".

Hrvatski reprezentativac bio je igrač utakmice, skupio je 21 obranu. Branio je zicere, branio je udarce izvana, sedmerce... Branio je sve!

- Vrhunska je bila naša 6-0 obrana, žustra, s puno izlazaka i kontakta. To mi je pomoglo da dobro uđem u utakmicu - kaže Mirko.

Bilo je previše respekta

- Mirko je bio čudesan - ustvrdio je njegov trener Carlos Ortega.

- Da, on je bio ključ. Kod mojih je igrača bilo previše respekta prema njemu. Jer, dobro znaju tko je Mirko. Veszpremova obrana za nas je bila neprobojna - zaključio je trener zagrebaša Boris Dvoršek.

Poredak skupine A: 1. Veszprem 8 (+42), 2. RN Löwen 5 (+16), 3. Celje 4 (+4), 4. CO Zagreb 4 (+2), 5. Motor 3 (-19), 6. St. Peterburg bez bodova (-45).

>>Sjajni Alilović uništio Zagreb, Vezsprem pobijedio 33:22

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije