Štednja

Hrvati najštedljiviji i najzaduženiji u bankama BiH

euri
Sanjin Strukić/PIXSELL
13.02.2010.
u 10:30

Zbog opreznije potrošnje građana štednja je porasla u svim državama federacije, a najštedljiviji su Hrvati, koji u bankama BiH drže oko 13 milijardi eura, piše Slobodna Bosna.

U lanjskoj recesijskoj godini, štednja bosanskohercegovačkih građana u komercijalnim bankama uvećana je za oko 150 milijuna eura i trenutačno iznosi oko 2,8 milijardi eura. Zbog opreznije potrošnje građana štednja je porasla u svim državama federacije, a najštedljiviji su Hrvati, piše Slobodna Bosna.

Hrvatski građani trenutno u bankama u BiH drže oko 13 milijardi eura, dva puta više od građana Srbije, čiji su štedni depoziti dostigli rekordan iznos od 6,2 milijarde eura. Hrvati su, tvrdi se, najviše i kreditno zaduženi - čak 14 milijardi eura, što je gotovo tri puta više od građana Srbije koji trenutačno bankama duguju oko 4,8 milijarde eura.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
11:51 13.02.2010.

citatelj300 Pokazi mi jedan jedini dokument gdje mi BiH Hrvati trazimo novac iz Hrvatske. Mi trazimo da Hrvatska ponisti Dejton koji je Tudjman potpisao bez mandata a u nase ime. Je li jasno.

OB
-obrisani-
11:53 13.02.2010.

Imaju 13 milijardi EUR-a u bankama u BiH a u jastucima 1.013 milijardi EURa a u Svici 10 puta vise

SO
soko1
20:20 19.02.2010.

ADMINE HVALA TI KOJI GOD JA KOREKTAN KOMENTAR NAPIŠEM TI GA OBRIŠEŠ. NAJBOLJE JE UKINITE OVU MOGUĆNOST KOMENTIRANJA JER OVAKO SAMO DOPUŠTATE DA SE PLJUJE PO HRVATIMA IZ BOSNE. OPET PONAVLJAM: SRBIJA ŠTITI SVAKOG SRBINA A HRVATSKA NAJRADIJE BI POBILAE BI POBILA BOSANSKE HRVATE ALI AKO NISTE ZNALI PRAVI HRVATI I JESU IZ BOSNE. LJUDI SA OBRAZOM I ZAKONOM U RIJEČI. POZDRAV SVIM HRVATIMA IZ BiH

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?