BOŽO LJUBIĆ

Hrvati u BiH danas žive Bleiburg, nema predaje

ljubić
VL FOTO
15.05.2011.
u 10:44

Politički genocid nad Hrvatima u BiH provode oni koji se nisu odrekli naslijeđa počinitelja genocida 1945.

“Hrvati u BiH ovih dana proživljavaju novi Bleiburg. Hrvate se pokušava izbaciti iz Ustava, oduzeti im pravo na dom i domovinu u zemlji BiH u kojoj su naši korijeni, najdublju koju su oplemenjivali i branili više od tisućljeća, utkali i koju su branili više od jednog tisućljeća. Gle paradoksa, ovaj politički etnocid provodi politika koja se, za razliku od svojih kolega u Europi, nikada nije odrekla ideološkog i svakog drugog naslijeđa počinitelja genocida iz 1945. godine.

Nikad više povlačenja

Nažalost, u tome što rade pomažu im i kolaboriraju neki koji nose hrvatsko ime”, istaknuo je, među ostalim, u svom govoru Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora i predsjednik HDZ-a 1990., na središnjoj komemoraciji žrtvama bleiburške tragedije i hrvatskoga križnog puta koja je održana na Bleiburškom polju u Austriji. U svom kritičkom osvrtu na komunističke zločine koji ni do danas nisu kažnjeni, Ljubić je kazao da predvodnici politike zatiranja Hrvata u BiH ipak nisu danas tako moćni kao njihovi prethodnici iz 1945. godine, a da Hrvati nisu danas tako nemoćni. Pozdravljen burnim pljeskom, Ljubić je izrazio zadovoljstvo što govori ispred Hrvatskog narodnog sabora u BiH, institucije koja, kazao je, okuplja sve što je gotovo politički vrijedno u bh. Hrvata. Osvrnuo se na činjenicu da danas i vladajući i oporba u domovini Hrvatskoj i Crkva dijele jedinstven stav o ugroženosti bh. Hrvata, “Prvi put hrvatsko pitanje u BiH je na pravi način internacionalizirano. Nadam se da će križni put uskoro uroditi nacionalnim uskrsnućem i slobodom. Zato nikad više povlačenja i nikada više predaje”, poručio je Božo Ljubić u svom završnom govoru.

J. Kosor izviždana

Okupljenima su se zatim obratili Vladin izaslanik, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i izaslanik predsjednika Sabora Andrija Hebrang. “Afirmirat ćemo tuđmanovsku Hrvatsku. Rođenu i interpretiranu kroz Domovinski rat. Niti jedan totalitarizam ne može prisvajati Domovinski rat” izjavio je Karamarko, koji je pri spomenu imena premijerke Kosor bio izviždan. Andrija Hebrang je kazao kako je Bleiburg najveći simbol hrvatskih patnji. “Komunizam postaje gori od fašizma, postaje najveće svjetsko zlo, jer se pretvara u sustav ubijanja onih koji misle drukčije”, kazao je Hebrang.

Ključne riječi

Komentara 37

OL
oluja1995
11:25 15.05.2011.

Pustite Hrvatski narod neka bira svoje predstavnike.Dva HDZ-a su se ujedinila i sad su jači nego ikad i to mnogima smeta,pokušavate na razne načine narušiti to jako potrebno nam jedinstvo.

CI
cinbenik
12:23 15.05.2011.

Sramota ko prica u ime Hrvata.Podrzavao izdaje u ratu,napustio izdajnike zeleci uvjeriti narod da je posten,moljen da se ujedini ponovo sa starom strankom,izasli na izbore razjedinjeni,a sada se ujedinili pa svojom HDZeovom moci izmisljaju neke izdajnike i neprijatelje.Ovakvi su uticali i na dogadjaje na Blajburg.Koliko god su krive ubice toliko i oni koji su na slican nacin vodili politiku i gurnule narod u ponor.To isto rade oba HDZea,a poslije se cude svjetskim osudama,ponasaju se kao Srbi i na primitivan nacin sramote Hrvate koji ce ponovo snositi posljedice i vec snose.Nemamo vise prijatelja u svijetu zbog toga i takvih,ali se mora priznati da su birani jednoumljem i pripadanjem naroda Hrvatskog.Nece jos dugo pa ce se ope cuditi sta se dogadja,a oni posteni.

LP
Ljubomir Pavlovic
11:14 15.05.2011.

Hrvatski narod zapao u političku kataklizmu zbog onih koji vode, tu potrošenu politiku, a ogradili se da im se nemože ni prići. Kol je Kol, pa dva mandata dosta, Vi bi doživitne mandate. To je ta ugroženost. Dvadeset godina gradite svoju političku promiđbu nepošteno pred izbore idete od vrata do vrata i prepadate narod ako HDZ- ne izaberu neće nas biti ni Hrvata ni države.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?