azra bašić

Hrvatska državljanka optužena za ratni zločin bit će izručena BiH

azra bašić
Screenshoot
29.07.2012.
u 14:55

Na konačnu odluku o izručenju čeka se ''zeleno svjetlo'' iz State Departmenta, a Azrin odvjetnik Patrick Nash najavio je da će od višeg suda zatražiti raviziju slučaja i odgađanje ekstradicijskog postupka.

Hrvatsku državljanku Azru Bašić (53) koja je osumnjičena za ratni zločin nad Srbima u Derventi, američke vlasti uskoro bi mogle izručiti BiH, piše Dnevni avaz. Da ne postoje zapreke njenom izručenju odlučio je sudac Saveznog suda u Kentuckyju Robert Wier koji je ustanovio da su dokazi koje je prikupilo i poslalo tužiteljstvo BiH dovoljno uvjerljivi te tako odbacio prigovore optužene koja je u SAD-u, na temelju tjeralice iz 2006., uhićena ove godine u ožujku.

Bašić se sumnjiči da je od travnja do lipnja 1992. godine zlostavljala srpske zarobljenike u logorima na području Dervente. Prisiljavala ih je da piju benzin i ljudsku krv te da kleče na razbijenom staklu. Jednog je zatovrenika ubila, a o stravičnim mučenjima progovorilo je 26 zatočenika čiji su iskazi poslani u SAD.

Na konačnu odluku o izručenju čeka se ''zeleno svjetlo'' iz State Departmenta, a Azrin odvjetnik Patrick Nash najavio je da će od višeg suda zatražiti reviziju slučaja i odgađanje ekstradicijskog postupka.

>>O izručenju Azre Bašić američki sud će raspravljati tek u kolovozu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 3

KR
krtica
19:03 29.07.2012.

Lepo hrvatsko ime - AZRA!

ZX
zark x
07:12 30.07.2012.

Ako je Sava Strbac svjedocio, onda je tesko za vjerovati. Ako je kriva sto ovi govore, volio bi da Azra sjedi i spava na staklu dok je ziva.

JU
Jurica1050
22:40 30.07.2012.

Pozivam hrvatske medije da nam svakodnevno serviraju ovakve vijesti kojime je jedini izvor " udruzenje srpskih logorasa Dervente " . Isti ovaj clanak u zadnja tri dana nije bio dovoljan ? Sad nam se ponovno nudi u "osvjezenom " izdanju . To je ono da nam se dobro ureze u pamcenje. Sutra ce vjerojatno biti malo prosiren s novim zanimljivim detaljima. Tako moglo bi se napisati da je ista gospodja otkidala glave srpskoj nejaci te ih przila na zaru . U svemu tome je najzelosnije cinjenica da se hrvatskoj drzavi fucka za nsvojim drzavljanima ako su "pogresnog" vjerskog opredjeljenja. Ako je ona Hrvatica onda bi i ta nekakava drzava trebala stati u njenu obranu dok se NE DOKAZE njena odgovornost u pomenutom slucaju. Imali smo i ranije slicne slucajeve a tipican je bio generala Ademija . Javnost je puno vise bila zaoukupljena "cistim" hrvatskim generalima iako je doprinos generala Ademija bio jako dragocjen u domovinskom ratu puno se manje ulagalo u njegovu obranu. Zalosno ali istinito .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije