IVO JOSIPOVIĆ

Hrvatska i Berlin imaju potpuno isti stav o BiH

josipovic
VL FOTO
23.01.2011.
u 18:04

Niko u Hrvatskoj nema ni najmanju namjeru miješati se u unutarnje poslove BiH, kazao je predsjednik Josipović

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je da nitko u Hrvatskoj nema namjeru miješati se u unutarnje poslove BiH, dodavši da su političari u BiH odgovorni urediti zemlju da bude funkcionalna i da poštuje jednakost sva tri naroda i svakog pojedinca. Naglasivši da hrvatska državna politika podržava suverenost i teritorijalni integritet BiH, Josipović je izrazio zadovoljstvo što je u nedavnim razgovorima s njemačkim kolegom Christianom Wulffom i kancelarem Angelom Merkel u Berlinu vidio da u potpunosti dijele stav o BiH.

“Nitko u Hrvatskoj nema ni najmanju namjeru miješati se u unutarnje poslove BiH. Smatram da su političari u BiH na neki način odgovorni, prije svega pred svojim narodom, urediti zemlju da bude funkcionalna i da poštuje jednakost sva tri naroda i svakog pojedinca”, rekao je Josipović novinarima u Zagrebu, dodavši da će hrvatska politika učiniti sve što je u njenoj moći da svi susjedi, a posebno BiH uđu u Europsku uniju.

Negirao je da je slučajem Tihomira Purde, koji je osumnjičen za ratni zločin nad Srbima u Vukovaru 1991. godine, “otvoren lov na vještice”, tvrdeći da nema što dodati izjavi hrvatskog tužiteljstva koje je objavilo da nema osnove za kazneni postupak protiv Purde. Josipović je rekao da ne misli da je “slučajem Tihomira Purde” otvorena “bilo kakva hajka na branitelje”, jer oni, kako je rekao, uživaju zaštitu i podršku hrvatske države, a pravna država vrijedi za sve jednako. “Hrvatska pravna država je rekla za Purdu da nije kazneno odgovoran”, objasnio je hrvatski predsjednik.

“Ne poznajem konkretan slučaj i neću suditi što će učiniti vlasti BiH.

Naše državno tužitelsjtvo je reklo što o tome misli i nemam tome što dodati”, rekao je Josipović, odgovarajući na pitanje novinara očekuje li da će Purda, koji je u zatvoru u Bosni i Hercegovini, biti izručen Srbiji, koja je to zatražila. (ri)

Ključne riječi

Komentara 1

KI
kitikat
22:29 23.01.2011.

hahahaha,Hrvatska i Berlin imaju potpuno isti stav o BiH,i to vec cetvrti dan

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?