BUGOJNO

Hrvatski logoraši verbalno napali Jurišića zbog prijevare naroda

jurisic
Zoran Grizelj
20.03.2011.
u 12:38

Na godišnjici razmjene hrvatskih logoraša iz Bugojna predsjedniku HSP-a zamjereno zbog vlasti u Federaciji

Na rubu incidenta koji je mogao poprimiti vrlo ozbiljne razmjere. Tako bi se u najkraćem moglo opisati ozračje na jučerašnjem obilježavanju 17. godišnjice razmjene 294 hrvatska zatočenika iz logora „Stadion“ u Bugojnu. Sve je počelo kada se dr. Zvonko Jurišić, iznenada i bez poziva, pojavio na polaganju vijenaca ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima podignutog unutar gradskoga groblja „Sultanovići“.

Nazvali ga izdajnikom

„Ne samo da se pojavio nepozvan nego se zajedno sa svojim stranačkim kolegama pokušao progurati u prve redove i među prvima položiti vijenac. Kada su ga okupljeni ugledali, jednostavno su pobjesnjeli. Krenule su psovke i uvrede, a Jurišić je nazvan izdajnikom hrvatskog naroda“, kazao je za naš list Miroslav Zelić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bugojna.

„Nikomu od nas iz udruga koje smo organizirali obilježavanje godišnjice razmjene nije bilo ni na kraj pameti pozvati Jurišića niti bilo koga drugog tko je sudjelovao u protuustavnom formiranju vlasti u Federaciji. Oni su nas izdajnici, ali ipak smo željeli smiriti situaciju i spriječiti da se dogodi tragedija“, objasnio nam je Zelić. Iako je bilo više nego očito da je nepoželjan, Jurišić nije odustao. Nakon polaganja vijenaca pojavio se i na misi zadušnici u bugojanskoj župnoj crkvi. S oltara ga je neizravno prozvao čak i bugojanski župnik fra Vinko Sičaja. „Samo činjenica da se nalazimo u crkvi, ljude je valjda spriječila da nastave s uvredama i da fizički nasrnu na Jurišića. No, bijes na licima ljudi bio je očit, a rekao bih i potpuno opravdan. Ja koji sam i sam u bošnjačkim logorima proveo više od osam mjeseci, vidjevši Jurišića, osjećao sam kao da netko gazi i pljuje po svemu onome što smo proživjeli, a još gore, po uspomenama na naših 20 nasilno odvedenih logoraša.

Napustio crkvu

Ni vlastiti mi bijes nije bilo lako kontrolirati, a svi okupljeni osjećali smo isto. Ni sam ne znam kako je Jurišić uspio napustiti crkvu, ali ga u jednom trenutku nije bilo“, ispričao nam je Miroslav Zelić, predsjednik Koordinacije bugojanskih udruga. Prvo pojavljivanje čelnika hrvatskih stranaka koje su formirale vlast u Federaciji BiH u javnosti je prošlo neslavno...

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar error
error
13:08 20.03.2011.

Biti će da je bia kod svog koaliciskog partnera Đevada Mlaće iz SDA ratnog načelnika općine Bugojno!!!Trebalo ga je dobro,dobro namlatiti kako bi shvatio da je ne pozeljan medju hrvatima a posebice braniteljima!!! Je.o ga Đevad mlačo a on njega!!!

Avatar bucalo
bucalo
17:34 20.03.2011.

a zar crveni imaju stida i obraza ???????????

LP
Ljubomir Pavlovic
18:07 20.03.2011.

Gospodo Bugojanci. griješite dušu znadeteli Vi od kada je HSP- u BiH dr.Zvonko Jurišić je predsjednik i najpošteniji od sveg rukovodstva hrvatskog. Ljubić ni Čović mu ni na ruke ne mogu politi. Uostalom Čović i Ljubić nikoga do sada nisu uvažavali od hrvatskih stranaka zato nam ijeste ovako. Zndete Vi za njihove makinacije to znaju i ptice na grani, a HDZ je postao maher u zbunjivanju Hrvatskog naroda pa im po našu nesreću i ovaj put uspijeva.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?