EPP, EU i BUNDESTAG

Hrvatski političari za potpunu promjenu Ustava BiH

colak
VL FOTO
11.06.2010.
u 09:24

Iako su formalno članice istoga stranačkog saveza, domaći političari su po svome nacionalnom “pravilu” zastupali gledanja o ustavnoj reformi i novome ustroju

Stranke promatrači u Europskoj pučkoj stranci - HDZ BiH, SDA i PDP te HDZ 1990 koji je podnio prijavu, predstavili su posve različito gledanje oko mogućeg ustavnoga preustroja Bosne i Hercegovine tijekom razgovora u EPP-u, Europskome vijeću i Parlamentu te u njemačkom Bundestagu i Zakladi Konrad Adenauer.

Iako su formalno članice istoga stranačkog saveza, domaći političari su po svome nacionalnom “pravilu” zastupali gledanja o ustavnoj reformi i novome ustroju. Član Predsjedništva HDZ-a BiH Bariša Čolak i predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić u razgovorima su istaknuli kako Hrvati očekuju otvaranje razgovora o cjelokupnoj reformi Ustava, koja bi uključivala i novi teritorijalno-administrativni preustroj.

Čolak je pri tome istaknuo da bez reforme Ustava ne treba očekivati bilo kakav napredak u Bosni i Hercegovini. Istodobno, čelnik PDP-a Mladen Ivanić je isticao da se domaći političari ne mogu dogovoriti o promjenama Ustava te da bi bilo najbolje zadržati sadašnji Ustav, dok je pak Halid Genjac iz SDA zastupao mišljenje da bi trebalo napraviti tek manje izmjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?