Nogomet

HŠK Posušje možda konačno dobije predsjednika i upravu

Posušje
05.10.2012.
u 12:17

Nova bi lokalna vlast u Posušju trebala vratiti nogometni klub na stare staze slave i zadovoljstvo na lice sportskih fanova

Druga liga FBiH skupina jug, mjesto je gdje nastupa nekada istaknuti nogometni premijerligaš Posušje. Ovaj klub je u vlasništvu općine, koja nema razumijevanja za osnovne potrebe jednog nogometnog kluba, pa tako HŠK Posušje nema čak niti uprave, a tek na škrge diše zahvaljujući dobroj volji igrača i nekolicine nogometnih zaljubljenika. Postoji još mnogo problema, o kojima je bespredmetno razgovarati bez postojanja uprave i predsjednika.

Skori lokalni izbori predstavljaju jedinu nadu za spas HŠK Posušje i povratak na stare staze slave, a potencijal itekako postoji. U prvom redu mislimo na stadion Mokri dolac, koji ima odličan travnjak, tribine i sve uvjete za održavanje vrhunskih nogometnih priredbi na najvišoj razini.

Kvalitetni mladi igrači, koji napuštaju klub stvaraju dodatne brige sadašnjoj “upravi”. Omladinski pogon je svijetla točka ovog kluba, ali on ne ispunjava svoju svrhu, jer mladim se posuškim talentima služe ostali klubovi, uključujući velike klubove poput Hajduka i Dinama. Slično je stanje i u seniorskoj momčadi, gdje mladi igrači ponikli iz vlastitog pogona ne vide perspektivu u Posušju, pa odlaze u igrati u okolne klubove, a neki čak napuštaju nogomet i time odustaju od zdravog načina života. Zanimljiv je podatak da 12 domaćih nogometaša, koji bi zasigurno našli mjesto u prvoj momčadi Posušja, igraju za klubove Imotske krajine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije