Nogomet

HŠK Zrinjski krenuo u nove pripreme za Europu

Zrinjski
13.06.2013.
u 10:50

Od novih nogometaša Savić i Brković su potpisali ugovore, dok su na prvom treningu trenirali Simeunović i Popović, ali njihov status još nije definiran

Nogometaši Zrinjskog jučer su obavili prvu prozivku igrača. Trener Branko Karačić lige i njegovi pomoćnici radili su s 27 nogometaša, s tim da zbog nastupa u mladoj reprezentaciji BiH nisu trenirali Arežina i Graovac.

Kadar će se kratiti


- Imam apsolutno razumijevanje za sve, ali mi ćemo naš kadar postaviti na 22 igrača plus tri vratara, tako da ovaj broj nogometaša koji imamo na treningu nije definitivan. Tu eventualno može biti mjesta za još jednoga igrača, ako uspijemo prodati Hrvoja Miličevića ili nekog drugog nogometaša - kazao nam je Branko Karačić, šef stručnog stožera Zrinjskog. U prvoj fazi priprema momčad će raditi nešto laganijim ritmom.

- Prva tri dana ćemo raditi u aerobnom režimu, a od ponedjeljka ćemo već pojačati rad na snazi. Najviše volim da igrači pripreme prolaze kroz loptu, ali sigurno je kako će biti i onih “suhih” treninga - dodao je Karačić.

Zrinjski je već dogovorio svoju prvu prijateljsku utakmicu, a ona bi se trebala igrati 22. lipnja sa Širokim Brijegom koji će u to vrijeme također boraviti na Kupresu.

- Čuo sam se sa Stankom Mršićem, trenerom RNK Splita. Protiv te momčadi bi odigrali jednu, eventualno i dvije utakmice, ali na toj drugoj ne bih inzistirao. Organizirali bi još jednu utakmicu u vikend prije nastupa u Europi. - dodao je Karačić.

Uz igrače iz prošle sezone Vasilja, Melhera, Odaka, Stojkića, Radeljića, Aničića, Sesara, Crnova, Žuržinova, Čilića, Marjanovića, Muminovića, Barišića, Šćepanovića, Bekića, Đurića i Pehara, na prvoj prozivci su bili Zoran Brković (došao iz Čelika) i Srđan Savić (Zvijezda), koji su potpisali ugovore sa Zrinjskim, te igrači Travnika Deni Simeunović i Nebojša Popović, čiji će status uskoro biti poznat. S posudbe iz Čapljine vratio se Rozić, a prvi trening su odradili i juniori Bandić, Vranjić i Vlaho, na probi se trenutačno nalaze i dva nogometaša istog prezimena - Vukadin.

- Ja volim konkurenciju. Dobro bi bilo da na svakoj poziciji imamo dva jednako kvalitetna igrača. Svatko može pogriješiti, ali ako se greške kod nekoga ponavljaju, tada postoji mogućnost da netko gubi šansu za dokazivanje. Apsolutno poštujem zasluge svakog igrača, ali ja želim s ovom momčadi napraviti iskorak u odnosu na prošlu polusezonu. To je ne samo moj cilj, nego i cilj mojih suradnika i uprave - zaključio je Karačić.

Dolasci

U petak bi se u Mostaru na razgovoru trebao pojaviti i Igor Aničić. Ako se pronađe zajednički jezik i on bi se mogao pridružiti momčadi. Pregovara se s još dva igrača čija imena uprava kluba drži u tajnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije