Žalba nije uvažena

HŠK Zrinjski u Europi preko licenciranja

Utakmica
Zoran Grizelj
29.05.2013.
u 10:08

Borac razmatra istupanje iz lige, a čelnik Olimpica se povlači iz nogometa

Zrinjski će iduće sezone nastupiti u kvalifikacijama za Europsku ligu. Mostarci u Europu idu automatizmom, jer nakon Željezničara i Sarajeva redom plasirani na ljestvici Borac, Čelik, Olimpic, Slavija i Leotar nemaju uvjete za izlazak u Europu. Petoplasirani Široki Brijeg u Europu ide kao pobjednik Kupa, pa je pravo na izlazak u Europu dobio osmoplasirani Zrinjski. Samim tim je drastično na težini dobio bod osvojen u Vrapčićima (1:1) u kojima su plemići igrali sa svojim gradskim rivalom Veležom. Odluku Drugostupanjskog povjerenstva jučer potvrdilo tu odluku, a informaciju je o tomu jučer primio i Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH.

- Izlazak u Europu za nas znači raniji početak priprema. Radit ćemo užurbanim ritmom kako bi sezonu dočekali što spremniji - kazao nam je Davor Martinović, potpredsjednik Zrinjskog. Olimpic je sezonu Premijer lige završio na petoj poziciji, što im je moglo biti bilo dovoljno za plasman Europu.

Salčinovićeva potraživanja

Međutim, nakon Drugostupanjskog povjerenstva za licenciranje klubova, odlučeno je da Olimpic ne dobije europsku licenciju. Predsjednik Olimpica Nijaz Gracić kaže kako je ogorčen na NS BiH, koji je, po njegovim riječima, najviše kriv za ovakav rasplet.

- Praktički smo pod reketom NS BiH, ali i ucjenom našeg bivšeg igrača Fenana Salčinovića. Mi smo 5. siječnja napravili sporazumni raskid ugovora sa Salčinovićem po kojem klub nema dugovanja prema njemu, a on dobiva slobodne papire za odlazak u inozemstvo, što je i učinio. Salčinović je mjesec dana nakon toga iz Norveške poslao e-mail u NS BiH u kojem traži 36.700 KM, kolike su zapravo i bile naše obveze prema njemu - objašnjava Gracić, te nastavlja: - I pored toga što mi nemamo bilo koju drugu obvezu da dajemo novac Salčinoviću, jer nije pokrenut nikakav sudski proces, Prvostupanjsko i Drugostupanjsko povjerenstvo donijela su odluku po kojoj moramo ispraviti konačni obračun i isplatiti navodna dugovanja Salčinoviću. Mi smo opet angažirali reviziju i nemamo namjeru da ikomu išta plaćamo, jer sve je čisto. Naša obveza prema njemu po je nula. Iz Saveza nam je sugerirano čak i to da novac Salčinoviću isplatimo na crno, ali nam ne pada napamet da to uradimo - zaključio Gracić. Gracić zbog ovoga razmatra napuštanje bh. nogometa. - Još prije nekoliko tjedana imao sam informaciju da će Zrinjski biti taj koji će dobiti licenciju. Nemojte me pitati što će biti s Olimpicom nakon mog odlaska jer ni ja ne znam. Odoh na odmor, a onda ćemo vidjeti kako dalje - dodao je Gracić.

Borac će se žaliti

U nogometnom klubu Borac su neprijatno iznenađeni odlukom Drugostupanjskog povjerenstva po kojoj nisu izborili nastup u Europi. U Banjoj Luci najavljuju žalbu UEFA-i, te prijete istupanjem iz Premijer lige.

- Mi smo svoje obveze izvršili i vratili dugove čak i u pojedinim slučajevima gdje nije bilo sudskih tužbi niti bilo čega. Učinili smo sve na vrijeme i čini se da to nije previše zanimljivo članove Povjerenstva. Zato ćemo i uložiti žalbu UEFA-i, a o postupcima oko Premijer lige ne želim prije zasjedanja upravnog odbora. Iako nisam za drastične mjere, činjenica je da ovo pokazuje kako liga funkcionira i da ćemo i opciju istupanja razmatrati – istakao je predsjednik Borca Slobodan Radulj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije