REVIZIJA

HSP-ovi ministri u Vladi FBiH protive se odlukama Budimira

Vlada
16.05.2012.
u 11:46

Pojedini ministri u federalnoj Vladi u sukobu su s predsjednikom Federacije BiH

Zahtjev predsjednika FBiH Živka Budimira da revizijski timovi Federalnog ministarstva za pitanje branitelja i invalida rata zaustave daljnju reviziju korisnika braniteljsko-invalidske zaštite dok se ona ne vrati, kako je kazao, u zakonske okvire nije prihvaćen.

Podršku dali Helezu

Umjesto da razmotre zahtjev predsjednika FBiH, na posljednjoj sjednici federalna Vlada u kojoj ima i ministara iz HSP-a, stranke iz čijih je redova Budimir imenovan na spomenutu poziciju, jednoglasno su, kako stoji u službenom priopćenju, prihvatili odluku kojom se utvrđuju kadrovske i materijalne pretpostavke za izvršenje Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz područja braniteljsko-invalidske zaštite. Federalni ministri su zaključili da su za provođenje Zakona zaduženi revizijski timovi za kontrolu i revizijski tim za koordinaciju, a kadrovske i materijalne pretpostavke za njihov rad bit će osigurane u okviru sredstava proračuna Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata. Ne samo da revizija nije zaustavljena po nalogu predsjednika FBiH, nego je odlučeno da s ciljem osiguranja kadrovskih pretpostavki za provođenje zakona, resorni federalni ministar može angažirati vanjske suradnike na temelju ugovora o djelu.

Revizija ide dalje

Spomenimo da je Živko Budimir prije nekoliko dana najavio kako će ministru za braniteljska i invalidska pitanja FBiH, premijeru Nerminu Nikšiću i Zavodu PIO/MIO, poslati obavijest o obustavljanju revizija, jer iskače iz zakonskih okvira. Planirao je pozvati županijske ministre za ova pitanja, direktore uprava za pitanja branitelja i ratnih vojnih invalida, da povuku prijedloge za imenovanja članova revizijskih timova i zaustave dalju reviziju. Podsjetimo da je predsjednik FBiH Živko Budimir 11. travnja ove godine donio odluku o raspuštanju Tima za koordinaciju revizijskih timova, i to stoga što spomenuti tim nije ili je bio spriječen da radi svoj posao: koordinirati, pratiti i nadzirati rad revizijskih timova, praviti planove za njihov rad i slično. Unatoč odluci predsjednika FBiH o raspuštanju Tima za koordinaciju, Ministarstvo za pitanje branitelja i invalida rata je nastavilo po staroj praksi. Sad za to ima i potporu federalne Vlade, koja je stigla i od HSP-ovih ministara.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar servo_volan
servo_volan
15:53 16.05.2012.

A šta ćeš drugo oćekivati od HSP izdajnika najvećih u povjesti vi upirete u HDZ pa vi ste izrod Hrvatski vas progoni prošlost još samo malo zvonkec i bičeš tamo gdje ti je i mjesto požuri gradi sebi na heliodromu tvrđavu tu ti je i mjesto nećete smiti ući tamo gdje Hrvati žive bez SDP e jadnici sa 3500-4500km plate šta češ drugo oćekivati od ovih lopva sve će vas na kraju Bošnjaci nag.......... kao Budimira gdje sad general sve je to partiski dogovor prodanih duša u HSP

BT
back to black
16:45 16.05.2012.

Žalosno je da nas predtavljaju ovakvi nepismeni ljudi i kriminalci, rade nekakve revizije i bore se protiv kriminala. A koliko znam najveći kriminalci su upravo oni, no nitko se nije pobunio protiv sebe. svi su oni dobro situirani i imaju plate o kojima mi čak i sa završenim fakultetima možemo samo sanjati...i pričaju nam tu nešto ... bore se tu za nešto...pokrali su i uništili sve što su mogli...djecu su poslali da studiraju po Evropi a nama sole pamet. Čak i ovaj dotični ministar sa podrškom \" veliki revizor \" je suvišan za komentarisanje....čitaćemo mi opet o njegovim pjevačkim sposobnostima kada ga Hsp-ovci budu ponovno mrtva pijana nosali dok pjevuši \" Od Vardara pa do Triglava\"

GR
grgo1
17:00 16.05.2012.

vidite koji je tu problem toji idioti su svi za zatvor posebno oni koji su obnašali dužnosti u žzh u prošlom mandatu ali zašto nisu pa zato što ova vlada u žzh mora zatvoriti i svoje stranačke čelnike što je strašno pa meni nije jasno štoje zlo ovi ufederaci su izdajnici i tu nema priče ali ako vi ne procesuirate pravni zločin a i privredni bojim se da isti zločin odnosno izdaju čine svi prema svojoj zajednici narodu pa i državi ma kako se ona zvala

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?