ODLUKA

HSS u ZHŽ-u samostalno izlazi na lokalne izbore

ljiljana
VL FOTO
30.03.2012.
u 11:22

O samostalnoj kandidaturi za načelnika, eventualnoj potpori nekom od kandidata u pojedinim općinama, ili zajedničkoj kandidaturi sa jednom ili više stranaka okupljenih oko HNS-a odlučuju isključivo Općinski odbori HSS-a

U Posušju je sinoć održana sjednica Županijskog odbora HSS-a Županije Zapadnohercegovačke, na kojoj se raspravljalo o nadolazećim lokalnim izborima.
jednoglasno je odlučeno da HSS u Zapadnoj Hercegovini u svim općinama na izbore izlazi samostalno, s tim da se Općinskim odborima HSS-a u Širokom Brijegu, Grudama, Ljubuškom i Posušju ostavi mogućnost dogovora sa strankama okupljenim oko HNS-a oko potpore ili zajedničke kandidature za načelnika.

O samostalnoj kandidaturi za načelnika, eventualnoj potpori nekom od kandidata u pojedinim općinama, ili zajedničkoj kandidaturi sa jednom ili više stranaka okupljenih oko HNS-a odlučuju isključivo Općinski odbori HSS-a za svaku općinu ponaosob.

ŽO HSS Županije Zapadnohercegovačke snažno podupire stajalište HNS-a o zajedničkim kandidatima za načelnika i zajedničkim listama za OV u onim općinama gdje je to u interesu Hrvata kao naroda, navlastito na područjima RS-a, Županije Sarajevske, Brčko distrikta i u pojedinim općinama Središnje Bosne, ali također smatra da je interes našega naroda i razvijanje političkog pluralizma i višestranačja u onim općinama gdje ne postoji opasnost od preglasavanja.

 Predizborne koalicije stranaka sa hrvatskim predznakom u općinama sa hrvatskom većinom ŽO HSS ZHŽ smatra političkim kukavičlukom i obmanjivanjem glasača te stoga poziva stranke okupljene oko HNS-a da u općinama sa hrvatskom većinom preuzmu političku odgovornost, samostalno izađu na izbore, svoj rad u proteklom periodu stave na ocjenu biračima i na taj način pruže narodu mogućnost izbora.

HSS je spreman preuzeti odgovornost i upravo iz tog razloga u ZHŽ na izbore ide samostalno, priopćeno je iz Ureda za informiranje HSS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?