povučeni s tržišta

I Nestle pokleknuo: Pronađeni tragovi govedine u tri proizvoda

nestle,nestlé
Reuters/PIXSELL
19.02.2013.
u 08:24

Povučene su dvije vrste tjestenine s talijanskog i španjolskog tržišta, a uskoro će biti povučene i lazanje koje se proizvode u Francuskoj

Najveća svjetska prehrambena tvrtka Nestle uklonila je s talijanskog i španjolskog tržišta tjesteninu s govedinom jer je DNK analizom utvrđeno da se u određenim proizvodima nalaze tragovi konjskog mesa.

BBC piše da je švicarska tvrtka nakon toga zaustavila isporuku svih proizvoda koje sadrže meso od njemačkog dobavljača HJ Schypke. Glasnogovornik tvrtke potvrdio je da je razna konjskog mesa u proizvodima bila vrlo niska, ali da je premašivala jedan posto.

Nestle se tako pridružio nizu od nekoliko velikih proizvođača hrane koji su posljednjih tjedana pronašli tragove konjetine u goveđim jelima.

Tvrtka je potvrdila i da će nakon Buitoni raviola s govedinom i Tortelina s govedinom, povući i smrznuti proizvod za ugostiteljske tvrtke proizveden u Francuskoj Lasagnes la Bolognaise Gourmandes.

>>Skandal u Europi: Konjsko meso u proizvodima umjesto goveđeg

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?