Festival plesa

I ovog ljeta plesni umjetnici rade i druže se u samom srcu Istre

svetvinčenat
arhiva VL
07.07.2010.
u 14:19

I nakon što je prošle godine Festival plesa i neverbalnog kazališta proslavio svojih prvih deset (uspješnih) godina, i ovog se ljeta održava u Svetvinčentu i to od 23. do 27. srpnja

Kada je prije jedanaest godina Snježana Abramović odlučila pokrenuti plesni festival u samom srcu Istre, mnogi su s nevjericom odmahivali glavama. Samo su neki vjerovali u njezinu odluku da nam u ljetnoj kulturnoj ponudi treba baš mjesto na kojem će se - svakog ljeta - okupiti najpoznatiji plesni umjetnici iz cijelog svijeta. I nakon što je prošle godine Festival plesa i neverbalnog kazališta proslavio svojih prvih deset (uspješnih) godina, i ovog se ljeta održava u Svetvinčentu i to od 23. do 27. srpnja.

Jedanaestu godinu zaredom u Svetvinčenat stižu svjetski koreografi, ansambli, plesači i  performeri. Organizatori ističu raznolikost ovogodišnjih programa te otvaranje ART centra, koji bi trebao doprinijeti tome da ples u Istri živi i u svim drugim godišnjim dobima. To je, kažu, i svojevrsni novi početak festivala i daljnje jačanje njegova inzistiranja na proširenju granica plesa i plesne produkcije.

Publika će,  između ostalog, vidjeti FreeStyle Kings, break dance show iz Hrvatske, predstavu UTF-8 Zagrebačkoga plesnog ansambla, Območje za pešce Branka Potočana iz Slovenije, Mirise cimeta Bitef teatra iz Srbije, Désir (na slici) Trànsit dansa iz Španjolske te predstavu Randevu koju rade Plesna kompanija Masa i Zagrebački plesni ansambl.

Na samom kraju festivala bit će promovirana knjiga Carlotta Grisi: Prva Giselle – La Prima Giselle. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije