KUP BIH

I pored poraza Čapljini je ulazak u finale uspjeh

Utakmica Čapljina
29.04.2013.
u 10:51

Publika je mogla uživati u dobrom finalu. Uoči susreta klapa Trebižat svojom je izvedbom podigla dodatno ozračje. Svaki se dobar potez nagrađivao pljeskom

U velikom finalu rukometnog Kupa BiH, banjolučki Borac osvojio je naslov pobjednika. Rukometaši Čapljine i na tom susretu pokazali su se u dobrom svjetlu. U prvom dijelu pružili su na trenutke dobru igru, ali vidjelo se kako je Borac momčad koja posjeduje stvarnu kvalitetu. U prvom dijelu se obranama na golu domaćih iskazao Pušić. Već u prvom dijelu gosti su imali tri pogotka viška (13.16), da bi nastavak susreta nastavili igrati u dobrom tempu te na kraju i pobijedili.Rukometaši Čapljine ovih su dana ispisali neke novije i dosta uspješnije stranice čapljinskog sporta. To se najbolje vidjelo proteklog vikenda kada je Čapljina bila domaćin završnice rukometnog Kupa BiH u kojoj su uz domaćina Čapljinu bile još i jake ekipe banjolučkog Borca, dobojske Sloge i sarajevske Bosne.

Najveći događaj

Bio je to i najveći sportski događaj u ovoj, ali i u zadnjih nekoliko godina u ovom dijelu Hercegovine. A baš su se rukometaši Čapljne potrudili da ovo bude i povijesni vikend i rezultat ne samo za čapljinski rukomet već i općenito čapljinski sport u novijoj povijesti ovog grada. Točnije, sami ulazak Čapljine u finale Kupa ujedno je i najveći rezultat jednog čapljinskog kluba u toj novijoj povijesti Čapljine pa su rukometaši i stručni stožer trenutno pravi sportski junaci. Bio je ovo zaista pravi rukometni blagdan u Čapljini a čemu su već na početku spektakularnom pobjedom nad sarajevskom Bosnom(28:27) doprinijeli i rukometaši Čapljine koji su jučer igrali veliko finale protiv banjolučkog Borca koji je u prvoj polufinalnoj utakmici u uzbudljivoj završnici rezultatom 22:21 slavio protiv dobojske Sloge. Puna sportska dvorana, bučna i raspjevana publika, fantastično ozračje, odlična organizacija, samo je dio ukupnog rukometnog života u protekla dva dana u Čapljini.

- Teško je pronaći neku pametnu riječ nakon ove blistave predstave i velike pobjede u polufinalu nad Bosnom. Za ovako nešto se živi i trenira desetljećima. Mnogi naši igrači nisu igrali pred ovako fantastičnom publikom a čime smo samo potvrdili da smo grad sporta i rukometa i da imamo najbolju publiku. Zato smo svi na parketu cijelo vrijeme bili nošeni tom željom da se odužimo našoj vjernoj publici. To smo na kraju i uspjeli te ostvarili ono što je nekima bilo i nemoguće, a to je ulazak u veliko finale u kojem ćemo opet dati svoj maksimum - govorio nam je pred jučerašnje veliko finale trener rukometaša Čapljine Dragan Suton.

Zahvala publici

A i prije finala čapljinska je sportska dvorana proključala i publika je pjevala i navijala za svoje ljubimce na parketu. Bilo je tako i u finalu, gdje su izabranike trenera Dragana Sutona bodrili do zadnje minute. Rukometaši su im na tome sigurno zahvalni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije