ŽRK KATARINA

Iako imaju problema s ozljedama, nadaju se dobroj izvedbi

katarina2
STOJAN LASIĆ
27.05.2010.
u 10:49

Ljubuški je u polufinalu Kupa favorit, ali Kup je jedno specifično natjecanje u kojem su moguća iznenađenja. Ljubušanke se nadaju pobjedi, ali i ekipa Milenka Avdalovića

Rukometašice Katarine u petak će nastupiti na završnici Kupa BiH. Mostarke su ovu sezonu završile na 6. mjestu prvenstvene ljestvice. Ipak, nekoliko rezultatskih pehova koje su imale Mostarke stajale su ih toga da na koncu prvenstva budu još bolje plasirane.  

Specifično natjecanje

Ekipa Milenka Avdalovića uobičajeno se pripremala za iskušenja u Kupu.

- Neke od posljednjih susreta u prvenstvu odigrali smo dosta dobro i samim tim može rasti i samopouzdanje naše ekipe. Kup je sam po sebi jedno specifično natjecanje, a sportski se nadati kako možemo ponoviti uspjeh od prošle sezone, plasman u finale toga natjecanja, kazao nam je trener mostarskih rukometašica Milenko Avdalović. Ovoga puta struka Katarine ima dosta problema kada je u pitanju igrački kadar prve ekipe.

- Izvan stroja su naše dvije vratarke Pažinova i Pandža, dok problema s ozljedama imaju još dvije igračice Peharova i Mikulićeva. Ipak, protiv takvih problema se moramo boriti. One koji budu igrali, morat će dati svoj maksimum - dodao je strateg Katarine. U polufinalnom susretu, koji je na rasporedu u petak, Katarina će nastupiti protiv ekipe Ljubuškog. Uvijek su susreti ove dvije ekipe obilovali solidnom igrom. Ove sezone Ljubuški uz neprikosnoveni Borac vlada ženskom rukometnom smjenom.

- Nama se nenadano dogodila smjena generacija. Uzroka je više, počevši od obiteljskih obveza, pa do obveza na fakultetima... Morali smo dosta preslagivati ove sezone. Ipak, pokušat ćemo dati sve od sebe kako i protiv Ljubuškog pružili dobru izvedbu. Oni su uz Borac papirnati favoriti za osvajanje Kupa, ali mi ćemo s naše strane dati sve kako bi ih iznenadili - dodao je Avdalović. Nakon što Katarina odigra Kup, za igračice će uslijediti jedno razdoblje opuštanja. Prvo će dobiti sedam slobodnih dana. Potom će se ekipa skupiti te nastaviti s laganijim treninzima u lipnju.

Besparica

Mnogi će se složiti kako je Mostar ove sezone imao lošu rukometnu godinu. Rukometašice Zrinjskog nisu osvojile ni jedan bod, Kosača je zbog besparice istupila iz Premijer lige. Nedovoljno razumijevanje za mostarski ženski rukomet uzrokovalo je jednu godinu stagnacije. Neke mlađe generacije mnogo obećavaju, ali bez minimuma pomoći lokalne sredine i one bi mogle stagnirati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije