Zapažen rezultat

Iako najmalobrojniji, odnijeli nagrade na prvenstvu FBiH

VL FOTO
21.04.2010.
u 10:10

To je takvo oduševljenje bilo da su profesori rekli kako je zbor pjevao skoro izvan konkurencije, koliko su odskakali od drugih natjecatelja, kazala nam je Tonćika Kolobarić ravnateljica Glazbene škole

Na 3. međunarodnom i 12. federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe održanom u Gračanici, Glazbena škola Široki Brijeg se natjecala zajedno s 36 glazbenih škola iz BiH, i to u kategorijama zbornog pjevanja te instrumentalnog u kategoriji flaute. Malo je reći da je ova škola, s obzirom da je najmalobrojnija između svih natjecatelja, ima ukupno 120 učenika glazbene škole, pobrala simpatije ne samo profesora koji su ocjenjivali njihov rad nego i publike.

 Prva nagrada zboru

 Veliki pjevački zbor u klasi Katje Krolo-Šarac osvojio je visoku prvu nagradu, a nedostajala su samo tri boda do specijalne nagrade. – To je takvo oduševljenje bilo da su profesori rekli kako je zbor pjevao skoro izvan konkurencije, koliko su odskakali od drugih natjecatelja, kazala nam je Tonćika Kolobarić, ravnateljica Glazbene škole Široki Brijeg, dodavši i da su i prije same dodjele nagrada bile ovacije, kao i čestitanje iz publike. Nisu zaostajali i mlađi naraštaji. Naime, i mali je zbor od vodstvom Dunje Bilinovac osvojio prvu nagradu. Međutim, tu njihov uspjeh nije stao. Flautistice u klasi profesorice Mihaele Pavlović, svih šest sudionica, vratile su se kući s osvojenim nagradama. Prvu su nagradu osvojile Petra Mandić (II. SGŠ) i Ana Vukoja (II. OGŠ). Druge su bile Janja Petković (I. SGŠ), Luca Mikulić (II. OGŠ) i Nikolina Šušak (I. SGŠ), a treću nagradu osvojila je Katarina Lauc (I. SGŠ). Kako nam kaže Kolobarić, uz sve poteškoće u kojima je škola zatečena, s obzirom da se trenutno nalaze na grant sredstvima, i u nedostatku novca, pronašli su volje, snage i entuzijazma pripremiti djecu koja su se predstavila ovako velikim plasmanom.

 Dokazali kvalitetu

 – Ovom prezentacijom smo dokazali kvalitetu svog rada, a ujedno smo promovirali Široki Brijeg kao kulturni centar. Duboko se nadamo da će nam Vlada ZHŽ-a zajedno s našim ministrom obrazovanja Vjekoslavom Čamberom pomoći da se vratimo na ono mjesto kojem zapravo i pripadamo, a to je da nema nikakve razlike između obrazovnih ustanova, odnosno škola i glazbenih škola u smislu njihova statusa, kazala je Kolobarić. Ujedno je na kraju zahvalila načelniku općine Miri Kraljeviću na financijskoj pomoći u ovom glazbenom projektu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije