EUROPSKA LIGA

Iako su gotovo prošli Tre Penne, u uzvratu nema opuštanja

zrinjski
VL FOTO
22.07.2010.
u 07:52

Na mjestu stopera zbog ozljede neće moći nastupiti Damir Džidić, njegovo mjesto u obrani će zauzeti Josip Aničić

Nogometaši Zrinjskog večeras će u 20.30 sati odigrati uzvratni susret 2. kola kvalifikacija za Europsku ligu protiv momčadi Tre Pennea iz San Marina. Susret protiv sastava amatera shvaćaju ozbiljno.

Napor u svakom pogledu

Prije nego su u utorak krenuli na put, trener prve momčadi plemića Dragan Jović stalno je bio na mobitelu.

- Novinari me zovu cijeli dan. Odgovorio sam dosad na mali milijun upita pa sam se malo i umorio, kroz smijeh nam je kazao trener plemića Dragan Jović.

Uvijek susretljiv s medijima, Jović je i ovaj put u odgovorima bio i više nego izravan.

- Idemo pobijediti. Na taj način ćemo dodatno popraviti svoj koeficijent, a vidjeli ste i sami koliko to znači u europskim ždrijebovima. Ova će nam utakmica i s druge strane dobro doći za uigravanje našeg sastava, dodao je Jović te je nakon toga apsolvirao i stanje u momčadi.

- U zadnjoj liniji zbog ozljede zadnje lože nema stopera Damira Džidića. Na njegovu mjestu šansu će dobiti dojučerašnji junior Josip Aničić. U njega imam puno povjerenje i mislim da će on dobro odraditi svoj posao, zaključio je Jović.

Ostatak momčadi bi trebao biti isti kao i u posljednjem susretu. Na golu bi trebao biti Melher. Na bokovima u obrani bi djelovali Rizvanović i Ivanković, dok bi stoperski par bili Šunjić i Aničić. Na mjestu zadnjeg veznog igrao bi Stjepanović, dok bi mrežu oko gola Tre Pennea pleli Sušić, Žižović, Zadro i Selimović. Za pogotke u špici zadužen je Dragičević.

- Nadam se da ću zabiti barem jedan pogodak. U prvom našem susretu protiv Tre Pennea nisam ni imao sreće u realizaciji, ali važno je da ostvarimo novu pobjedu bez obzira tko će biti strijelac, kazao nam je Mate Dragičević.

O Odenseu ni riječi

Nitko se u Zrinjskom nije ni usudio reći nešto o danskom Odenseu. Poznajući radnu etiku stručnog stožera, bilo nam je jasno i zbog čega je to tako. Jović i pomoćnici ne žele ništa prepustiti slučaju. Žele i u uzvratu potvrditi prolazak. Valjda će, nakon što čuju za Dinamov rezultat protiv Kopra, biti još oprezniji protiv amatera iz San Marina. Sudeći barem prema prvom susretu odigranom u Mostaru, plemići ne bi trebali imati bojazni za prolazak u iduću fazu natjecanja, ali opreza nikad nije dosta. Upravo ta ozbiljnost odlikuje velike europske momčadi i razdvaja ozbiljne od neozbiljnih. Zbog toga je, bez obzira na sve, cilj još jednom pružiti maksimum.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije