Višegodišnji uspjeh

Igrači s Pecare “na udaru” su hrvatskih i europskih klubova

Prvaci
04.06.2012.
u 09:49

Koliko god predsjednik Suton i članovi uprave misle sačuvati ovogodišnju momčad, bit će teško, na njihove igrače bacili su oko pojedini hrvatski klubovi

Nakon proslavljenog devetog naslova košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine, u redovima Širokog zavladalo je zatišje. Igrači pod ugovorom dobili su kratki odmor, a košarkaši kojima je ugovorna obveza istekla, Collins i Vladović, otišli su svojim kućama.

- Od dvanaest igrača koji su ove godine bili u rosteru naše momčadi, njih deset je pod ugovorom. Samo su Amerikancu Colemanu Collinsu i Zadraninu Jakovu Vladoviću ugovorne obveze istekle. Ponudili smo im novi ugovor i na njima je hoće li ga prihvatiti ili ne - kazuje nam predsjednik Širokog Ante Suton.

Na oku velikanima

No, koliko god predsjednik Suton i članovi uprave misle sačuvati ovogodišnju momčad, pa s njima pokušati nešto napraviti u drugom po snazi europskom natjecanju Eurokupu, na njihove igrače bacili su oko pojedini hrvatski klubovi. Već poodavno se govori kako će Ramljak u Cibonu i da je sve dogovoreno, Pilepić bi trebao u Cedevitu, Planinića traži ovaj ili onaj klub, a najčešće se spominjala Rusija. Za Baraća se također kaže da odlazi, dijete Cibone Šakić ide negdje vani, a za sada samo se ne spominju Bilinovac i Naletilić, mada i oni imaju zavidnu kvalitetu. Sve te priče objašnjava predsjednik Suton.

- Naš cilj je poodavno poznat. Vlastita proizvodnja i prodaja igrača u trenucima kada igraču i klubu bude najviše odgovaralo. Prodaje ima, ali rasprodaje nema i neće je biti - izričit je Suton. Točno je da se u sastavu Širokog nalazi nekoliko igrača, potencijalnih kandidata za majicu hrvatske reprezentacije. Njihova kvaliteta je poznata, pa time za njihove usluge raste i zanimanje pojedinih hrvatskih klubova. No, igrači neće ići po svaku cijenu, stav je poodavno uprave kluba..

- Pa zar mislite da bi naši igrači htjeli igrati ne znam bez namjere da podcijenim nekoga za Split, Zadar ili neki drugi u ovom trenutku slabiji klub od nas. Oni žele u bolje klubove i napraviti odlične ugovore i još više i više košarkaški se uzdizati.. Po svaku cijenu niti žele oni, a niti će ih klub dati - napominje Suton.

- Vjerujte nemamo trenutno igrača o kojem se ne priča da će u ovaj ili onaj klub. Mi smo svjesni da je klub, s obzirom na rezultate koje postiže pod lupom i na meti jačih i bogatijih klubova. Kad sazriju uvjeti, na obostrano zadovoljstvo, doći će do odlaska pojedinog ili pojedinih igrača ali jedno je sigurno, u ovom trenutku svi su vezani za klub, a na adresu kluba još ništa službeno nije stiglo niti za jednoga igrača - do kraja je otvoren predsjednik Širokog.

Ponos Hercegovine

Igrači sami ne govore o novim angažmanima mada su neki od njih već razgovarali s potencijalnim novim klubovima kao naprimjer Ramljak i njegovi menadžeri sa Cibonom, Pilepić sa Cedevitom, ali su svjesni kako ništa ne može proći bez klupske suglasnosti. Široki, kojega su prozvali ponosom Hercegovine, poodavno je nadvladao provincijsko. U daleko najuspješnijem poslijeratnom sportskom kolektivu u BiH žele još više i više ulagati u mlađe kategorije jer se ispostavilo da je to najbolji i najispravniji put uspjeha. Samo ovih dana nekoliko mladih igrača Širokog otišlo je na pripreme s mlađim hrvatskim izabranim vrstama.

Prošle godine Domagoj Bošnjak je u U-16 hrvatskoj vrsti postao europski prvak i trenutačno se priključio pripremama U-17 hrvatske vrste koja će pod vodstvom Ante Nazora igrati na Svjetskom prvenstvu u Litvi. U toj vrsti je još jedan igrač Širokog Andrija Ćorić. U U-20 hrvatskoj vrsti na popisu su Boris Barać, Josip Mikulić, a tu je i nekolicina mladih i darovitih igrača koji će ovoga ljeta odjenuti majicu izabranih hrvatskih mlađih reprezentacija.

Ivan Karačić je u U-17 hrvatskoj vrsti koju vodi Hrvoje Vlašić. Na seniore puca Jasmin Repeša, a i izbornik Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović koji je već objavio popis igrača koji će igrati na Europskom prvenstvu, a među njima je igrač Širokog Dalibor Peršić. Priča o Širokom i njegovoj košarkaškoj školi postala je poznata i izvan ovdašnjih granica. U klubu su svjesni da se ne živi na lovorikama i da ih samo k

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije