Traži se oštar vid

Ima li zaista života na Marsu: Gušter na fotografijama NASA-e?

mars
Foto: ufosightingsdaily.com
1/4
29.05.2013.
u 11:41

Stvorenje, ocjenjuju se da je riječ o štakoru ili gušteru, pojavilo se na fotografijama koje su objavljene od strane NASA-e u ožujku

Znanstveni bloger s istančanim osjećajem vida tvrdi da je uočio guštera na Marsu. Zasad neimenovani promatrač iz Japana na taj neobičan prizor upozorio je na web stranici UFO Sightings Daily.

Nevjerojatna i potpuno neutemeljena tvrdnja izazvala je neke uzbudljive teorije zavjere poput bojazni da NASA dovodi život na planet kako bi proveli znanstvena istraživanja, prenosi Daily Mail.

Stvorenje, ocjenjuju se da je riječ o štakoru ili gušteru, pojavilo se na fotografijama koje su objavljene od strane NASA-e u ožujku. Fotografije je snimila kamera NASA-inog Curiosity Rovera.

- Ovo čudno stvorenje na Marsu otkrila je osoba iz Japanu u ožujku. Uz vodu na Marsu koja postoji u malim količinama, moguće je naći takve pustinjske životinje kako lutaju ... iako je mogućnost vrlo mala, ne zaboravite - komentirao je Scott C. Waring, voditelj NLO web stranice.

- No, znači li to da NASA stavlja životinje na Mars kako bi provodili ispitivanja? - upitao je Waring.

Curiosity je sletio na Mars 6. kolovoza 2012., te vrijeme provodi istražujući i analizirajući krajolik i geologiju crvenog planeta. Rover vrijedan 2,5 milijarde dolara poslan je na Mars da procijeni je li planet najsličniji Zemlji ikada imao kemijske sastojke i okruženje pogodno za razvoj života mikroba.

>>Planet susjed: Je li Mars nova Zemlja?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?