Rekonstrukcija

Imamo dovoljno ruku za smjenu predsjednika FBiH i uspostavu vlasti

Čavara
18.06.2012.
u 09:16

Čavara istaknuo kako nova vlast ima dovoljno zastupnika za sve promjene

- Dogovor oko broja ruku u Parlamentu Federacije je završen i mi imamo potreban broj zastupnika za smjenu predsjednika Federacije. Njemu smo ostavili vremena da se časno povuče, a ako to ne uradi, onda će biti smijenjen glasovima zastupnika u federalnom Parlamentu - rekao je jučer Marinko Čavara tijekom gostovanja u emisiji Marija Vrankića “Dobar, loš, zao”. On je i dodao kako ima informacije da bi Živko Budimir mogao podnijeti ostavku, ali kako je još sve na razini spekulacija, te nema nikakvih dokaza za ove tvrdnje. Inače, Čavara već danima ispred HDZ-a BiH pregovara s Nerminom Nikšićem ( SDP BiH) oko rekonstrukcije vlasti u Federaciji BiH, a očekuje se kako će konkretni potezi biti povučeni tijekom ovoga tjedna. Vrankićev gost je govoreći o odnosima s SDA, istaknuo kako HDZ BiH želi održati korektne odnose s ovom strankom, te je uputio i nekoliko kritika na račun Tihića i ostalih.

- SDA je trebao biti dosljedniji prije 15 mjeseci i sigurno kako danas ne bi bili u ovakvoj situaciji. Nama nije cilj nekoga izbaciti iz vlasti. Samo želimo da Hrvate u vlasti predstavljaju legitimni predstavnici. I SDA je svojim potezima doprinio da danas imamo ovakvu situaciju i da legitimni predstavnici Hrvata nisu na dužnostima koje bi trebali obavljati - naglasio je Čavara, te dodao kako interes HDZ-a BiH nije ulazak u vlast na polovici mandata, ali kako to rade zbog odgovornosti prema narodu i onima koji su im dali povjerenje na izborima. Kritike su tijekom jučerašnje emisije upućene i na račun OHR-a i visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka koji je svojom odlukom praktički omogućio da se formira platformaška vlast u Federaciji. - Inzko još uvijek nije povukao svoju odluku, i to dovoljno govori o tome koliko on nema odgovornosti - poručio je jučer Čavara. On je tijekom emisije osvrnuo i na brojne kadrovske promjene koje su urađene u državnim tvrtkama u zadnjih godinu dana. Čavara je naglasio kako su zbog loših kadrovskih rješenja brojne tvrtka spale na prosjački štap, te kako odgovorni trebaju zbog toga biti procesuirani pred sudovima. - U nekim slučajevima se mora povući pitanje odgovornosti jer su se dogodile velike pljačke - zaključio je Marinko Čavara.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
krtica
09:58 18.06.2012.

Najbolji komentar je ne komentirati jer umjetna mini yuga je kratkog vijeka.

PA
park
21:33 18.06.2012.

@ krtica Zar nisi primjetio da se sve ruši i prolazi , a ONA ko feniks opstaje ! Puno je ona važnija od par krtica !!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?