Blidinje

Inventura i revizija

Blidinje
16.07.2012.
u 09:32

Program svjetske banke je donirao 200.000 dolara za ukupne radove u parku prirode

Nakon tri godine bezvlašća Park prirode Blidinje dobio je novu upravu, koja je odmah izvršila preregistraciju poduzeća i od sada je moguće legalno poslovanje pod nazivom d.o.o. Park prirode Blidinje.  Na čelu nove uprave je v.d. ravnatelja Zdravko Kutle, čiji je opći cilj ujediniti sve one kojima Blidinje nešto znači, pa tako kaže: “Osim specifičnih ciljeva, tendencija uprave je da se u rad PP Blidinje uključi domicilno stanovništvo, vlasnici vikend-kuća, planinska i lovačka društva, turistička zajednica, nevladine udruge i volonteri.“

 

Završetkom preregistracije, odmah se krenulo na posao, pa će tako, nakon sastanka s radnicima, biti obavljena inventura i revizija, kako bi se što bolje ocijenilo stanje u kojem se nova uprava nalazi. Želja je osposobiti sva materijalna i tehnička sredstva, u čemu će veliku pomoć pružiti svjetska banka sa svojim različitim programima. GEF (Global Enviroment Facility) program svjetske banke je donirao 200.000 dolara, za sve radove koji su potrebni parku prirode, dok će REC program svjetske banke dodijeliti 125.00 KM domicilnom stanovništvu i poduzećima na području Blidinja. Svjetska banka će također vršiti nadgledanje parka prirode.

 

Osim međunarodnih programa, uprava PP Blidinje je poslala prijavu na natječaj Federalnog ministarstva turizma koji se dodjeljuje parkovima prirode u iznosu od 500.000 KM, za izgradnju upravne zgrade u Masnoj luci.  Nova uprava također želi zahvaliti Zapadnohercegovačkoj županiji, Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Hercegbosanskoj županiji te Ministarstvu turizma na čelu s Brankom Đurić i njenim zamjenikom Murisom Hadžićem, na velikoj pomoći, bez koje ova rekonstrukcija PP Blidinje ne bi bila moguća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?