POLITIČARI NE RADE

Inzko će donijeti odluku o privremenom financiranju

kresic
VL FOTO
21.01.2011.
u 14:45

Stjepan Krešić je rekao kako neće sazvati sjednicu ni novog ni starog saziva Doma naroda Federacije BiH

Kolegij Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, nakon dodatnih konzultacija s političkim strankama, odlučio je da se neće sazivati sjednica ni starog ni novog saziva Doma naroda, a odluku o privremenom financiranju donijet će visoki predstavnik Valentin Inzko, izvijestio je na konferenciji za novinare u Mostaru predsjedavajući Doma naroda Stjepan Krešić.

Krešić je pojasnio kako se prema tumačenju Središnjeg izbornog povjerenstva ne može sazvati sjednica novog saziva Doma naroda jer nije završena procedura imenovanja izaslanika u svim županijama, a neće se sazivati ni stari saziv jer postoji mogućnost da se neće moći osigurati kvorum.

Dodao je kako je u razgovoru s visokim predstavnikom obaviješten da je Inzko spreman riješiti problem privremenog financiranja Federacije BiH uporabom bonskih ovlasti, te da će to i učiniti u zakonskom roku, odnosno do 31. siječnja.

Krešić se novinarima obratio u sjedištu HSP-a BiH, stranke u koju je prešao nakon što je prošloga tjedna isključen iz članstva HDZ-a 1990, a po njegovim riječima mogući su još neki prelasci stranačkih dužnosnika iz HDZ-a 1990 u HSP BiH.

"Ovih dana dosta članova Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednika stranačkih organizacija na nižim razinama dalo mi je podršku, ali zbog nedemokratskih poteza u mojoj bivšoj stranci neću govoriti o imenima. Ako netko želi krenuti mojim putem dobro je došao", zaključio je Krešić.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?