Tvrdi SAD

Iran povećao broj podmornica i brodova u Perzijskom zaljevu

hormuški tjesnac, iranska mornarica, podmornica, helikopter (1)
Reuters/PIXSELL
13.02.2012.
u 12:47

Viceadmiral američke mornarice Mark Fox kazao je da su Iranci povećali broj podmornica, kojih trenutačno ima desetak, kao i broj jurišnih brodova

– Iran je povećao broj brodova u Perzijskom zaljevu od kojih bi se neki mogli upotrijebiti u samoubilačkim napadima – kazao je zapovjednik američkih pomorskih snaga na konferenciji za novinare održanoj u vojnoj bazi u Bahreinu, izvještava Reuters.

Viceadmiral američke mornarice Mark Fox kazao je da su Iranci povećali broj podmornica, kojih trenutačno ima desetak, kao i broj jurišnih brodova te je dodao da bi neki manji brodovi mogli biti naoružani bojnim glavama koje bi mogle biti iskorištene za samoubilački napad.

Na pitanje novinara jesu li spremni u slučaju napada, Fox je odgovorio da imaju veliki raspon različitih planova za ponuditi predsjedniku te da su spremni za napad već danas, no ustvrdio je da bi prednost u rješavanju problema ipak trebala imati diplomacija.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije