Zaoštravanje odnosa

Iran testira projektile, Izrael ojačava proturaketni štit

Fateh, projektil (1)
AFP/PIxsell
05.08.2012.
u 11:42

Iranci za projektil tvrde kako će služiti u obrambene svrhe a potvrdili su kako može s velikom preciznošću uništiti ciljeve na zemlji i moru

Izrael je počeo ojačavati svoj proturaketni štit u jeku sve većih napetosti u Iranu te borbi u Siriji, prenose mediji. Vijest je objavljena nakon što je Iran objavio kako je uspješno izvršio testiranje poboljšane verzije balističkog projektila kratkog dometa Fateh-110. Iranci za projektil tvrde kako će služiti u obrambene svrhe a potvrdili su kako može s velikom preciznošću uništiti ciljeve na zemlji i moru.

Izrael koristi proturaketni sustav Arrow od 2000. godine, a trenutno se rade poboljšanja na verziji Arrow 2. Za 2014. godinu očekuje se uvođenje u upotrebu verzije Arrow 3 koja će projektile uništavati na većim visinama, iznad atmosfere (u svemiru), izravnim sudarom s njima, dok verzija 2 to čini u atmosferi tako da eksplodira u blizini neprijateljskih projektila.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?