Ponestaje mu opcija

Island odbio Snowdenov zahtjev za državljanstvom

'People hold portraits of former U.S. spy agency contractor Edward Snowden (L) and U.S. Army Private First Class Bradley Manning in front of their faces during a protest in front Brandenburg Gate in B
'THOMAS PETER'
05.07.2013.
u 16:43

Odlukom islandskog paralementa propala je još jedna opcija za trenutno najpoznatijeg "zviždača" na svijetu

Islandski parlament odbio je zahtjev Edwarda Snowdena za državljanstvom, javlja Reuters. Pretpostavlja se da se Snowden trenutno nalazi u tranzitnom području moskovske zračne luke, a odlukom islandskog paralementa propala je još jedna opcija za trenutno najpoznatijeg "zviždača" na svijetu koji traži skrovište pred optužbama za špijunažu.

Snowden  je zasada azil bez uspjeha zatražio u čak 20 zemalja. Njegovo otkriće je pak posljednjih dana izazvalo diplomatsku krizu nakon što su nedavno njemački i francuski čelnici NSA program prisluškivanja proglasili "neprihvatljivim".

Američki redatelj Oliver Stone nedavno je stao u njegovu obranu proglasivši ga herojem jer je razotkrio masovni program prisluškivanja američke vlade.

"Sramota je što Obamu više brine kako uhvatiti Snowdena umjesto da ukine tehnike prisluškivanja karakteristične za doba vladavine Georgea Busha", rekao je Oscarom nagrađeni redatelj na međunarodnom festivalu u Karlovy Varyima.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?