CRNO BLAGO

Istraga o nalazištima nafte u RS-u završit će 2013.

nafta-nova
Reuters
29.07.2010.
u 07:52

Eksploatacija nafte i plina u Republici Srpskoj trebala bi početi već 2014. godine

Istraživanja nalazišta nafte u Republici Srpskoj, koja će raditi zajedničko poduzeće Naftne industrije Srbije (NIS) i ruske kompanije Njeftegazinkor počet će ove, a završiti 2013., poslije čega se očekuje podnošenje zahtjeva za dodjelu koncesije za eksploataciju.

Potvrdila je ovo Glasu Srpske glasnogovornica Ministarstva industrije i energetike RS-a Aleksandra Vukašinović. Kazala je da bi u slučaju dobrih rezultata istraživanja, eksploatacija nafte i plina u RS-u mogla početi već 2014.

- Maksimalna količina proizvodnje na nalazištima bit će dostignuta do 2020. i trebala bi iznositi do milijun tona godišnje - kazala je Vukašinović i naglasila da će se nalazišta nafte istraživati na četiri lokacije u tri bazena, i to u posavskom, tuzlanskom i loparskom. RS ne raspolaže vlastitim izvorima nafte koju u potpunosti uvozi, a kapacitet prerade Rafinerije nafte Bosanski Brod iznosi 1,2 mil. tona nafte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?