POSUŠJE

Iz zlatarnice odnijeli 150 kg težak sef pun dragocjenosti

pljacka (1)
Žarko Bašić/pixsell
28.10.2010.
u 08:40

vrijedi dodati da su istovjetne pljačke ranije izvršene i u Međugorju, kao i Mostaru, gdje je policija tragala za nekim Sarajlijama.

Policija traga za očito profesionalnim lopovima koji su za jučerašnje noći opljačkali zlatarnicu kraj bivše robne kuće Posušanka. Provalivši kroz vrata, otuđili su sef pun nakita, težine oko 150 kilograma, što opet ukazuje da se radilo o više kradljivaca. Vrijednost ukradenoga računa se na desetke tisuća maraka, a zanimljivo je da je ova provalna krađa ‘odrađena’ na gotovo identičan način kao i ona od prije mjesec dana kada je opljačkana zlatarnica Seiko u Širokom Brijegu. Čak se radi o istoj oštećenoj obitelji.

- Lopovi su očito upratili sve pojedinosti vezane uz zlataru te pod okriljem mraka prvo vani presjekli kablove od telefona i alarma, a potom provalili kroz prozor. Pur pjenom su onesposobili kamere za videonadzor, a onda pokupili dragocjenosti. Zasad nije poznat iznos materijalne štete, kao ni počinitelji koji su ponovno pomno birali plijen, navode poznavatelji ove (ne)prilike. Inače, policija je još nakon prve pljačke zlatarnice u središtu Širokog Brijega imala određene indicije o mogućim počiniteljima, koji nisu iz Hercegovine, a prema svemu sudeći, kradljivci su ih opet preduhitrili. Što se tiče Hercegovine, vrijedi dodati da su istovjetne pljačke ranije izvršene i u Međugorju, kao i Mostaru, gdje je policija tragala za nekim Sarajlijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije