DRAGAN ČOVIĆ:

Izboriti se za institucionalnu ravnopravnost Hrvata

covic
VL FOTO
27.03.2011.
u 11:02

Poručeno ‘da Bosna i Hercegovina ne može biti unitarna građanska država’

Neustavnu i nelegitimnu vlast formiranu na razini Federacije BiH ne priznajemo i od svih onih koji imaju ulogu i poziciju u strukturama izvršne i zakonodavne vlasti, u lokalnoj samoupravi, očekujemo da se na takav način i odnose prema toj navodnoj vlasti.

Čeka se Ustavni sud

A da je ta i takva vlast nelegalna i neustavna, nakon SIP-a, očekujemo potvrdu i od Ustavnog suda kojemu smo pravodobno uputili prizive, kazao je jučer u Travniku predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Na sastanku koji je organizirao Županijski odbor HDZ-a BiH razgovaralo se o pogoršanoj političkoj situaciji te kako iz nje izići, kako se boriti i izboriti za institucionalnu ravnopravnost hrvatskog naroda koja je postupcima i radnjama platformaša ozbiljno ugrožena. - Mi imamo svoje ministre u federalnoj Vladi, imamo predsjednicu Federacije BiH, i oni će svoje obveze i dužnosti, a na to su svojedobno i prisegnuli, časno i odgovorno izvršavati sve dok se, sukladno izbornim rezultatima, zakonskim i ustavnim odredbama, ne izaberu nove, legalne i legitimne federalne strukture vlasti, naglasio je Čović. Osvrćući se na izjavu jednog visokog dužnosnika SDA kako ga je susret Čovića i Dodika asocirao na ratne susrete Karadžića i Bobana, Čović je kazao kako su to drske i krajnje nekorektne izjave.

Neodrživa vlast

Novoformiranu federalnu Vladu nazvao je “bošnjačkom samoupravom”, pa tako i neodrživom, a SDP-u je poručio „da Bosna i Hercegovina ne može biti unitarna građanska država”. - Tko ih je na takve korake uputio, tko ih savjetuje, pogrešno ih i upućuje i savjetuje, kazao je Čović te dodao kako je pripremljen sastanak i razgovor s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, te se zapitao na što će pojedine bošnjačke dužnosnike asocirati taj susret. Također, napomenuo je kako će u vrlo kratkom roku biti završeno konstituiranje vlasti u Posavskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji i izbor izaslanika u federalni Dom naroda, gdje će, očekuje Čović, HDZ sa svojim partnerima imati uvjerljivu većinu.

Ključne riječi

Komentara 8

PA
park
11:41 27.03.2011.

Nema sikiracije neće Sandžaklija sa ovim koalirat , đe nema love tu nema ni Radončića , a ovi su za par mjeseci u \"ćuzi\" ......

OL
oluja1995
13:29 27.03.2011.

Vi muslimani ste u đuzi,niste ni svjestni gdje živite okruženi Hrvatskom i Hrvatima kao i Srbijom i Srbima a i cijeli svijet a posebno Evropa vas vole i jedva čekaju da se im pridružite?Gladni ste i žedni 60% vas je nezaposlenih,mislim da je vrijeme da se probudite pogledate oko sebe i ugotovite šta vam rade vaše vođe,samo vas kradu i guraju u još veću bijedu,jadan narod.Vi bi još uvjek Hrvatima podmetali i izmišljali kaznena djela da ih skinete sa vlasti.Vi bi birali Hrvatima predstavnike kao što ste izabrali malog komšića,lažnog Hrvata kad svi znamo tko ga rodi i tko je taj.Mislim da to neće ići i da Hrvati nikad nisu bili jedinstveniji nego sada.Skupimo glave i nedajmo se poturicama.Bog i Hrvati.

TU
Tuce
11:21 27.03.2011.

asocijacija na 90-te Milosevic,Tudjman i Abdic,istorija se ponavlja samo su sad drugi akteri:Covic,Dodik i Radonjcic

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?