Hrvatska krenula pobjedom na EP-u u Srbiji

Izbornik Goluža: Island pao na 5-1 obrani

hrvatska (1)
AFP
17.01.2012.
u 08:01

Hrvatski rukometaši nastavili tradiciju pobjedom nad Islandom u Vršcu, "ribari" nas još niti jednom nisu pobijedili na velikim natjecanjima. Balić je igrao 22 minute, bio je maestralan i iznudio je ključni sedmerac u završnici

Rukometaši Hrvatske otvorili su Europsko prvenstvo pobjedom nad Islandom (31:29) i ova dva boda gotovo sigurno ćemo prenijeti u drugi krug. Tradiciju nismo iznevjerili. Još nijednom nismo izgubili od Islanda na velikim  natjecanjima.  

- Dogodilo se ono što sam stalno govorio. Island igra puno bolje bez Olafura Stefanssona. Naša obrana nije bila dobra, posebice ne u prvom poluvremenu - rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

Cijelu utakmicu lovili smo rezultat i na kraju smo ga ulovili u posljednjih pet minuta.  

- Čuvao sam obranu 5-1 za drugo poluvrijeme i donijela nam je rezultat. Moram reći da je bilo dosta i nervoze prije utakmice koja se dodatno pojačala jer smo imali premalo vremena za zagrijavanje. Samo deset minuta je opasno za igrače. Mogao se netko ozlijediti - istaknuo je Goluža.

Izbornik Islanda, Gudmundur Gudmunsson, složio se s Golužom.  

- Organizator mora nešto napraviti oko vremena zagrijavanja. U svojoj karijeri nisam vidio nikad manje vremena za zagrijavanje prije utakmice. No, tko zna, možda ćemo uoči sljedeće utakmice imati samo dvije minute. To bi bilo baš zgodno - istaknuo je islandski izbornik.

Ivano Balić je igrao i ozlijeda prepona je iza njega. Odigrao je ponovno maestralno, i on je taj nad kojim je napravljen sedmerac kojeg je Ćupić pretvorio u vodstvo od dva razlike na kraju utakmice. Uz njega je odličan bio i Manuel Štrlek,  a posebno Mirko Alilović koji je prvenstvo otvorio sa 16 obrana.  

- Izgubili smo od sjajne momčadi. Hrvatske je fantastična u igri jedan na jedan i to je bila njihova prevaga. Posebice u posljednjih sedam minuta - istaknuo je Gudmonsson.

Slavko Goluža nije koristio Vukovića i Bičanića u vanjskoj liniji. Nije bilo potrebe jer je Lacković igrao kao u portugalskim danima. Imao je izbornik odličan nos kada je u igru uveo Buntića koji je bio puno, puno opasniji od Kopljara.

Nakon dana odmora slijedi nam Slovenija.  

- Tko kaže da smo mi favoriti. Na parketu će se vidjeti tko je favoriti. Slovenija ima mladu momčad koja igra jako brzo, a imaju i veliku podršku navijača - rekao je Goluža.

Naših navijača baš i nije bilo u Vršcu, tek pedsesetak koji su došli iz Ogulina, Tenje, Iloka...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?