POMIRENJE

Izetbegović se ispričao za nevine žrtve u zločinima Armije BiH

bakir
Reuters/Pixsell
01.11.2010.
u 09:53

- Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović naročito smiruje i na najbolji način se brine o Hrvatima u BiH - rekao je Bakir Izetbegović

Novoizabrani bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je atmosfera između Srbije i BiH bolja poslije usvajanja Deklaracije o Srebrenici i da bi u smjeru normalizacije odnosa trebalo nastaviti dogovorima, usvajanjem novih deklaracija i rješavanjem otvorenih pitanja.

On je rekao da je poboljšanju atmosfere doprinijela i posjeta predsjednika Srbije Borisa Tadić Srebrenici, ali i puštanje Ilije Jurišića na slobodu.

"U smjeru normalizacije odnosa između BiH i Srbije trebalo bi nastaviti, dogovorima, usvajanjem nekih novih deklaracija i rješavanjem otvorenih pitanja između dvije zemlje, poput pitanja granica, a jedan od koraka trebalo bi da budu i uzajamne posjete visokih dužnosnika Srbije i BiH", rekao je Izetbegović u emisiji "Kažiprst" RTV B92, koja će biti emitovana u ponedjeljak.

Upitan koliko se odnosi Srbije i Hrvatske odražavaju na BiH, Izetbegović je rekao da ima utjecaja i da su nekada Beograd i Zagreb "imali pogubno loš utjecaj", ali da danas se osjeti boljitak.

"Predsjednik Srbije Boris Tadić smiruje odnose u BiH, a predsjednik Hrvatske Ivo Josipović naročito smiruje i na najbolji način se brine o Hrvatima u BiH", rekao je Izetbegović.

On je dodao da se nedavno u Dubrovniku susreo sa Josipovićem, koji mu je prenio da će sa Tadićem "razgovarati u nekoj mjeri i o BiH".

"Josipović je jako zainteresiran za stabilne odnose u BiH. Da smo se 1992. snažno suprotstavili ratu ne bi stradalo stanovništvo. Pola Hrvata nedostaje u BiH, to je rezultat glupe politike, glupog dogovora iz Karađorđeva. Hajde da ovog puta budemo pametniji", rekao je Izetbegović, koji se ispričao za svaku nevinu žrtvu Armije BiH.

Komentara 1

MU
Mućanin
02:18 03.11.2010.

Di su dokazi o nekakvim dogovorima između Milošević-a i Tuđman-a o BiH. Do dan danas, nitko nije pokazao niti jednog nepobitnog dokaza o takvoj tezi. Osim pustih nagađanja i spekulacija nema apsolutno ništa u tome!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?