Sudski proces

Izrafalao policajca zbog oduzimanja vozačke dozvole

Ubojstvo
26.04.2013.
u 09:59


Motiv ubojstva je prekršajni nalog zbog vožnje u pijanom stanju

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi jučer je u sarajevskom Županijskom sudu počelo suđenje 24-godišnjem mladiću Anelu Ćemi (24), optuženom za podmuklo ubojstvo policajca PU Novi Grad Muhidina Pivodića (38), čije je beživotno tijelo pronađeno 31. prosinca prošle godine u ranim jutarnjim satima u službenom vozilu škoda ispred pravoslavne crkve u naselju Reljevo. Optuženom Ćemi se sudi pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sutkinja Dalida Burzić, dok optužnicu zastupa županijski tužitelj Edin Muratbegović.

Oduzeta vozačka

Prema navodima iz optužnice, prije nego što je ubio nesretnog policajca Pivodića, 24-godišnjeg Ćemu, koji je upravljao automobilom renault 5, 31. prosinca prošle godine na području naselja Sokolović - Kolonije zaustavili su i kontrolirali pripadnici Policijske postaje Ilidža. Zbog 1,10 promila alkohola u krvi izdali su mu prekršajni nalog kojim se izriče zabrana upravljanja autom za B kategoriju u trajanju od 30 dana, te su ga novčano kaznili sa 100 KM i uz potvrdu oduzeli mu vozačku dozvolu. Kako se navodi, Ćemo se nakon toga odvezao do naselja Reljevo, gdje njegov otac ima vikendicu, znajući da na tom mjestu pripadnici MUP-a SŽ-a osiguravaju pravoslavnu crkvu svetog Nikolaja. Renaultom 5 prošao je pored službenog policijskog auta “škoda fabia”, koja je bila parkirana na kolniku uz ogradu dvorišta crkve, a u kojoj se u policijskoj odori na mjestu vozača nalazio Pivodić.

Smrtonosne ozljede

Iako policajca nije poznavao niti je s njim bilo kada imao sukob, Ćemo se okrenuo u Paljevskoj ulici i vratio se do crkve u namjeri da se zbog oduzete vozačke dozvole osveti pripadnicima MUP-a SŽ, odnosno da ubije Pivodića. Potom je, ne izlazeći iz auta, kroz otvoren prozor suvozača s udaljenosti od jednog do dva i pol metra iz kalašnjikova rafalno ispalio 27 hitaca u njegovu smjeru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?