Rukomet

Izviđač “istopio” Čelik, Sloga slavila u Živinicama

Izviđač
Zoran Grizelj
10.05.2013.
u 11:04

Od početka do kraja ‘skauti’ su igrali čvrstu obranu i brzom su igrom zbunili svoga protivnika

Najuvjerljiviju izvedbu u 2. kolu doigravanja za rukometnog prvaka BiH pružili su rukometaši Izviđača koji su na svom parketu u Ljubuškom slavili protiv zeničkog Čelika (43:34). Pitanje pobjednika riješeno je već na poluvremenu, kada su ‘skauti’ imali visokih 24:15, pa su Zeničani na kraju dobro i prošli sa ‘samo’ minus devet.

Dominacija Izviđača

Od početka do kraja rukometaši Izviđača su igrali čvrstu obranu te s lakoćom odrađivali brojne (polu)kontre i brzom igrom zbunili protivnika. U takvoj igri u Izviđaču i nije bilo loše karike pa su svi igrači zaslužili pohvale, te dokazali da su uz Borac i Slogu i najozbiljniji kandidat za naslov prvaka BiH. Uvjerljivom pobjedom Ljubušaci su dijelom isprali onu gorčinu nakon poraza od Borca u prvom kolu doigravanja. U redovima Izviđača najraspucaniji bio je Ereš s 13 pogodaka, a slijedili su ga Zeljić(9) i Mandić(7). Kod Čelika su se izdvojili Kadić(11) i Brkić s osam pogodaka.

Sraz Borca i Sloge

U sljedećem kolu, koje se igra već sutra, Izviđač gostuje kod Gradačca koji je u ovom 2. kolu poražen od Borca u B. Luci. Iako su rukometaši Gradačca na poluvremenu imali jako dobrih 15:15, na kraju je Borac zasluženo došao do konačnih 34:28 i tako pokazali da nakon osvajanja Kupa imaju ozbiljne namjere i u ovom doigravanju za prvaka BiH. A već sutra u 3. kolu Borac u velikom derbiju gostuje kod dobojske Sloge koja je u ovom kolu uspješno prošla vruće gostovanje kod Konjuha u Živinicama. Na kraju je bilo 27:21 za Slogu kojoj se Konjuh samo u prvom poluvremenu pokazao kao tvrd orah. Nošeni fanatičnom publikom igrači Konjuha su na poluvremenu držali 13:13, ali u nastavku nisu imali snage za oduprijeti se branitelju naslova prvaka. Tako će se sutra u Doboju igrati i repriza polufinala Kupa u kojem su u uzbudljivoj završnici slavili rukometaši Borca. Zato će Dobojlije na svom parketu tražiti i ‘osvetu’ za taj poraz u inače njihovom velikom sportskom rivalstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?