Rukomet

Izviđač pobjedu traži protiv Čelika, Sloga na gostovanju u Živinicama

Izviđač
08.05.2013.
u 10:53

Ljubušaci su favoriti u duelu sa Zeničanima, ne samo što su na svom parketu, već i zbog činjenice da imaju jako dobru ekipu iza koje su i nastupi u regionalnoj SEHA ligi

Po ubrzanom ritmu subota-srijeda večeras je na rasporedu 2. kolo doigravanja za rukometnog prvaka BiH. Nakon poraza u prvom kolu od Borca u Banjoj Luci i velike gorčine zbog lošeg suđenja na toj utakmici, rukometaši Izviđača na svom parketu u Ljubuškom (19 sati) dočekuju ekipu zeničkog Čelika.

Skauti su favoriti


I Zeničani su u prvom kolu poraženi u Doboju od branitelja naslova prvaka Sloge pa je ovo prigoda da obje ekipe dođu do prvih bodova. Naravno, Ljubušaci su favoriti ne samo što su na svom parketu već i zbog činjenice da imaju dobru ekipu iza koje su i nastupi u regionalnoj SEHA ligi. Ako ponove dobru igru iz Banje Luke, posebno iz prvog dijela utakmice, za “skaute” večeras ne bi trebalo biti problema na putu do prve pobjede. Trener Izviđača Mladen Škorput jako dobro zna da je Čelik (često) nezgodna ekipa u gostima pa će svoje igrače pripremiti i motivirati da večeras na svom parketu “istope” zenički Čelik. U Izviđaču se uzdaju i u veliku potporu svojih navijača s kojima će na kraju slaviti pobjedu. Nakon teško izborenog trijumfa protiv Izviđača (26:22) banjolučki Borac na svom parketu bez Igora Rađenovića dočekuje Gradačac. Njihovog rivala predvodi Damir Doborac, bivši bosanskohercegovački reprezentativac i u prvom kolu su savladali Konjuh 23:21. - Nitko od nas ne očekuje lagane pobjede u Ligi za prvaka. Pokazalo se to protiv Izviđača. Gradačac je kompaktna ekipa koja je pobjedom u prvom kolu potvrdila visoke ambicije. Imaju odlične pojedince. Doborac ih je vodio kroz prvi dio prvenstva, i svakako ćemo morati obratiti pozornost na njega ako bude igrao. Tu su Šijaković i Ilić. Moramo od starta odigrati jaku obranu, zaustaviti njihov šut i onda se nadati pobjedi koji bi zaista bilo dobra uvertira za derbi protiv Sloge u subotu. Imamo veći izbor igrača i to ćemo nastojati iskoristiti. Igramo pred našim publikom i u Boriku nemamo prava na kiks - poručio je Dejan Malinović, bek Borca.

Kandidati za naslov

Tako će igrači trenera Jovice Cvetkovića pokušati doći i do druge pobjede u doigravanju čime bi se već sada istaknuli kao jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka. Na drugoj strani i Gradačac nije bez izgleda pa se s dosta optimizma putuje na noge jakom Borcu. Ni branitelju naslova, ekipi Sloge iz Doboja, zasigurno neće biti lako večeras na gostovanju kod Konjuha u Živinicama koji ima fanatično bučnu publiku, a koja često zna “ohladiti” i one najjače ekipe. Stoga se i očekuje dobra rukometna predstava. Parovi 2. kola: Izviđač-Čelik(19 sati), Borac-Gradačac(18) i Konjuh-Sloga(20).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije