SEHA liga

Izviđač želi bolji rezultat, Borac premašio ambicije

rukomet
vl
28.12.2011.
u 09:35

U Bosni je igračima zabranjeno davati izjave, a trener Smajlagić priča sam na konferencijama za novinare

Timovi iz BiH su u prvoj polusezoni regionalne rukometne SEHA lige ostvarili očekivane rezultate. Bosna je istina podbacila, ali kad se znaju svi problemi tog kluba onda je jasno da se i nije moglo više.

Afirmacija mladih

Za razliku od njih, u Borcu smatraju da su i prebacili plan mada žale za nekim porazima, kao i u Izviđaču. Tim iz Ljubuškog ima najmlađi tim u ligi i među najmanjim proračunima. Trener Zdenko Grbavac ističe da je zadovoljan partijama i odnosom igrača tijekom lige, ali ne i rezultatima.

- Gledajući rezultate nismo zadovoljni ostvarenim jer smatram da smo mogli na svom bodovnom saldu imati još nekoliko bodova. Smatram da smo ispustili bodove protiv Borca, Zvezda i Vardara na domaćem parketu te protiv Sutjeske u gostima. Platili smo u tim mečevima danak neiskustvu, ali cilj kluba je da pruži šansu mladima. Taj rad se isplatio pa imamo četiri reprezentativca, tri u BiH i jedan u Hrvatskoj. Očekujem da u drugom dijelu sezone ostvarimo bolje rezultate – istakao je Zdenko Grbavac, trener Izviđača.

Borac se trenutno nalazi na sedmoj poziciji s učinkom od pet pobjeda, uz dva remija i pet poraza. Kad se zna da su tri pobjede ostvarili na gostovanjima (Zvezda, Izviđač, Tatran) uz remi protiv Metaloplastike sezona se može ocijeniti kao uspješna, ali ostaje žal za kojim bodom više.

- Ušli smo u regionalnu ligu s novim timom, tako da nam je bio potreban period uigravanja. Moramo biti zadovoljni jer smo ostvarili rezultate iznad očekivanja i u samom finišu polusezone smo zaigrali na očekivanom nivou. Kao da nam je trijumf protiv Aragona donio sigurnost, pa na kraju možemo i žaliti što se liga sad završava. Vjerujem da ćemo u drugom dijelu biti bolji. Imali smo velike oscilacije, što je donekle razumljivo zbog novog tima i to ćemo morati smanjiti u drugom dijelu. Odradit ćemo još jedan ciklus zajedno i biti još uigraniji. Imat ćemo i više utakmica na svom parketu što ćemo svakako pokušati iskoristiti. Glavni rivali nam dolaze u Banjaluku i bit će to dobra prigoda da ostvarimo još bolje rezultate – rekao je igrač Borca, Srđan Trivundža.

Bosna u rasulu

Do reakcija iz Bosne bilo je nemoguće doći. Igračima je zabranjeno da daju izjave, trener Irfan Smajlagić komunicira s novinarima samo na konferencijama za novinare. Situacija u klubu je loša, pa su igrači nakon razgovora s upravom tražili raskid ugovora na štetu kluba. Prema neslužbenim informacijama svoj odlazak je najavio i Smajlagić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije