ABA LIGA

Izvjesno je da će se na Pecari tražiti i igračka pojačanja

Utakmica
27.12.2012.
u 10:05

Spominju se imena Jasmina Perkovića, Chestera Masona, Briana Chasea, Marka Cara...

U jednoj od najvažnijih utakmica ove sezone u ABA ligi, Široki je na svom parketu poražen od makedonskog prvaka MZT-a 72:71 tricom iskusnog Todora Gečevskog dvije sekunde prije kraja.

Šok za domaćina

Polijegali su igrači trenera Ivana Velića na parket ne vjerujući što im se dogodilo, a odmah nakon prospavane noći sam Velić dao je i ostavku. - Prokletstvo se neko nadvilo nad nas, kazao je direktor kluba Vinko Batinić. Uistinu su Širokobriježani doživjeli nekoliko nesretnih poraza. Nalazeći se na diobi posljednjeg mjesta imaju minus koš omjer od svega 20 poena, što dokazuje da su većinu susreta u pravilu gubili tijesno. - Izgubili smo samopouzdanje. Prošle godine smo znali odigrati deset minuta dobro i svladati protivnika, A ove sezone grč se uvukao u nas. Igramo solidno veći dio susreta i na kraju doživimo poraz, kazao je kapetan Josip Naletilić. Sada već bivši trener Širokog Ivan Velić kazao je nakon susreta da se protivnika može svladati jedino koncentriranom igrom svih 40 minuta. - Mi smo odigrali koncentrirano 39 minuta i onda su naše četvorke zaspale, što je Gečevski iskoristio i pogodio za pobjedu, kazao je Ivan Velić. Široki je porazom došao u nezgodnu poziciju i sve je bliži eliminaciji iz tog natjecanja iduće sezone. Susret protiv MZT-a bio je i oproštaj Darka Planinića od matičnog kluba. Baš na oproštaju, želeći dati najviše, nije odigrao na razini. Do 5. siječnja, kada Širokobriježani igraju susret protiv mađarskog Szolnokya, uprava će pokušati vratiti pozitivno ozračje u momčadi. Nastojat će dovesti i adekvatnu zamjenu za Planinića ali također se traže još dva igrača. Spominju se imena Jasmina Perkovića, Chestera Masona, Briana Chasea, Marka Cara...

Velić uvijek dobrodošao


Umjesto Ivana Velića, prvi trening poslije Božića vodio je njegov dosadašnji pomoćnik Damir Vujanović. U upravi kluba uz nove igrače razmišljaju i o novom treneru. No, izvjesno je da će Vujanović povesti momčad u obranu statusa u ABA ligi. Za sada već bivšeg trenera koji se više od tri godine nalazi na klupi Širokog i osvojio gotovo sve što se može osvojiti, predsjednik kluba Ante Suton kazao je. - On je naš i za njega su vrata u klubu uvijek otvorena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije