svečanost u kninu

J. Kosor sa kninskog stadiona pozdravila Gotovinu i Markača

kosor, knin
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/14
05.08.2011.
u 09:05

Premijerka Kosor posebno je pozdravila generale Gotovinu i Markača, a predsjednik Sabora poručio je kako su hrvatski generali časni ljudi

- Oluju ne slavimo da bi proslavili rat već mir koji je pobjeda donijela. Blistava hrvatska vojna akcija ne smije biti dovedena u pitanje zbog nečasnih postupaka pojedinaca odgovornih za zločine protiv naših sugrađana srpske nacionalnosti - poručio je predsjednik Ivo Josipović na središnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

>>Vjetar na kninskoj tvrđavi poderao hrvatsku zastavu

- Naši tajni neprijatelji misle da ćemo se postidjeti naših pobjeda, no naši generali su bili časni ljudi. Budimo ponosni i neka ovaj dan bude vječna svjetlost - kazao je nekoliko minuta prije Josipovića predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, a premijerka Kosor s govornice na kninskom stadionu "Dinara" posebno je pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača te izazvala gromoglasan pljesak.

Zvonjavom crkvenih zvona, preletom dvaju MiG-ova i podizanjem hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi jutros je počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 16. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. Time je obilježen ulazak pripadnika Hrvatske vojske u Knin tijekom akcije. Na kninskoj tvrđavi okupio se državni vrh na čelu s predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerkom Jadrankom Kosor te predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem.

Proslava obljetnice Oluje započela je mimohodom svečano postrojenih Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, a na gradskom stadionu "Dinara" svečano je postrojeno oko 1200 pripadnika Oružanih snaga RH, udruga branitelja i MUP-a.

Za samo 84 sata hrvatske vojne i redarstvene snage u Oluji su oslobodile nešto manje od petine hrvatskog teritorija.

>>Josipović: Svi smo ponosni na branitelje i obranu slobode

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?