Da smo znali...

Jandroković: Sanader i Bandić u imali su pakt o nenapadanju

sanader
Arhiva VL
10.06.2010.
u 19:50

Tražimo prijevremene izbore u Zagrebu, spreman sam se prihvatiti gradonačelničke dužnosti, kaže Jandroković.

Bivši premijer Ivo Sanader i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imali su pakt o nenapadanju.

Tajnih dogovora više nema, a HDZ se profilirao kao prava opozicija te zbog neizdrživa stanja u gradu traži prijevremene izbore i za gradonačelnika i za Gradsku skupštinu.

Kazao je to Gordan Jandroković, šef povjerenstva gradskog HDZ-a i ministar vanjskih poslova i europskih integracija, koji ne skriva gradonačelničke ambicije.

Kolaps u gradu
– Prema informacijama koje sam dobivao, bivši premijer Sanader i gradonačelnik Milan Bandić imali su dogovor o nenapadanju. HDZ je to platio jer su mu građani na prošlim lokalnim izborima dali manje glasova. Takva praksa više ne postoji, HDZ je jasna i čvrsta opozicija – napomenuo je Jandroković za Večernji list.

Jandroković je prije šest mjeseci preuzeo vođenje gradskog HDZ-a koji se, očito, konsolidira te provodi izbore koji bi u konačnici i trebali iznjedriti novog čelnika.
– Pomladili smo se, dolaze novi ljudi – komentira Jandroković.

No dok ga tijek unutarstranačkih izbora zadovoljava, stanje u Zagrebu ocjenjuje kaotičnim.

– Skupština i gradonačelnik ne surađuju. Punjenje proračuna je kritično, dug je sve veći, kreditni rejting je pao. Plašim se kolapsa u Holdingu i gradu. To su razlozi zbog kojeg tražimo prijevremene izbore – objasnio je Jandroković.

Smatra da SDP i Bandić “ne mogu jedni bez drugih” jer im takav odnos jamči ostanak na vlasti. Iako se govori o referendumu o povjerenju Bandiću, Jandrokoviću takva opcija nije prihvatljiva jer bi to značilo “polovično rješenje” te “prebacivanje odgovornosti na samo jednog čovjeka”.

Polovično rješenje
– Nije dovoljan referendum o gradonačelniku. Skupštinu smatram jednako odgovornom. Sve što se događa u gradu rezultat je međusobnih odnosa gradonačelnika Milana Bandića i SDP-ove većine u Skupštini. Rado bi pobjegli od odgovornosti, na što nemaju pravo – tvrdi Jandroković.

Ne skriva ambiciju da je spreman prihvatiti se gradonačelničke dužnosti.
– Spreman sam se prihvatiti tog posla, ali će konačnu odluku donijeti središnje stranačkom tijelo – kaže.

Na pitanje hoće li biti teška odluka prijeći s ministarske pozicije na gradonačelnikovu, kratko je odgovorio:

– Još je prerano o tome govoriti. O tome kad i ako dođe vrijeme.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?