Bolestan

Japanski car Akihito hospitaliziran zbog kroničnog bronhitisa

\'(FILES)US President Barack Obama (L) bows as he shakes hands with Japanese Emperor Akihito (C) and as Empress Michiko (R) looks on upon Obama\'s arrival at the Imperial Palace in Tokyo on November 1
Arhivska fotografija
07.11.2011.
u 08:13

U veljači je Akihito hospitaliziran zbog srčanih tegoba, a napravljene su mu i kompletne pretrage koronarnih arterija

Japanski car Akihito (77) hospitaliziran je u nedjelju zbog problema s kroničnim bronhitisom popraćenim groznicom i visokom temperaturom, službeno je priopćenje japanske vladarske obitelji.

Ovo je već drugi put ove godine da je japanski car završio u bolnici, a prema izjavama liječnika izgleda da je groznica dodatno narušila njegov imunitet pa su procijenili kako je bolje da bude pod liječničkim nadzorom u bolnici.

U veljači je Akihito hospitaliziran zbog srčanih tegoba, a napravljene su mu i kompletne pretrage koronarnih arterija.

Japanska vlada odmah je u nedjelju donijela mjere kojima se dosadašnje careve ovlasti i dužnosti privremeno prenose na princa Naruhita. Unatoč svojoj uglavnom ceremonijalnoj funkciji car je među Japancima izuzetno cijenjena i poštovana osoba.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije