Sarajevo

Još jedna zajednička akcija i novi udar na kriminal u BiH

SIPA
07.12.2012.
u 09:49

Nakon kriminalističke obrade, tri su osobe predane Tužiteljstvu zbog osnovane sumnje da su počinile kaznena djela, dok je troje ostalih oslobođeno

SIPA i OSA, zajedno su izvele još jednu dobro pripremljenu akciju u kojoj su slobode lišili osobe koje se dovode u vezu s kaznenim djelima nedopuštenog prometa oružjem i vojnom opremom i nedopuštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga na području Sarajeva. Kako stoji u priopćenju SIPA-e, napominje se da je akcija, koja je izvedena u noćnim satima, izvršena po naredbama Tužiteljstva i Suda BiH. Uhićene osobe, od kojih su četiri državljani BiH, a dvojica državljani Francuske, privedena su u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. Nakon obrade, tri osobe su, uz izvještaj o postojanju osnovane sumnje da su počinile kaznena djela predane Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, dok su ostale tri osobe puštene na slobodu. Na području Sarajeva izvršen je i pretres stana koji su koristile uhićene osobe, pri čemu su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela. Akcija je, između ostalog, rezultat uspješne suradnje SIPA-e i OSA-e, koja je u posljednje vrijeme intenzivirana zahvaljujući nedavnim sastancima i dogovorima menadžmenta ove dvije agencije. SIPA i OSA su od 23. 10. krenule svim snagama zajedno protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije, a svakodnevna uhićenja pokazuju da su na dobrom putu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije