POSJETA

Josipović i Dodik idu zajedno obići Briševo i Sijekovac

josipovic
VL foto
28.05.2010.
u 09:22

- Zajedno ćemo obići Sijekovac, mjesto gdje su stradali Srbi, a zatim idemo u mjesto gdje su stradali Hrvati, kaže Dodik

Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik potvrdio je da će se u nedjelju sastati s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, koji je prvi hrvatski predsjednik koji će posjetiti taj bh. entitet. Ističući da se već dogovaraju detalji toga sastanka, Dodik je potvrdio da u nedjelju ujutro dolazi iz Kine, gdje je u višednevnom posjetu, a već oko podneva priključit će se Josipoviću u Derventi.

- U toj općini ćemo zajednički obići i Sijekovac, mjesto gdje su stradali Srbi na samom početku ratu, te položiti cvijeće, a zatim ćemo u okolici Prijedora obići mjesto Briševo gdje su stradali Hrvati, rekao je entitetski premijer u izjavi za medije. Predviđen je, kaže, i boravak u Banjoj Luci, gdje će se Josipović sastati s predstavnicima, kako je rekao, hrvatske zajednice i određenim predstavnicama RS-a.

Predviđen je susret i s banjolučkim biskupom msgr. dr. Franjom Komaricom. Kako se pak doznaje, hrvatski predsjednik će u nedjelju obići i Plehan gdje će se sastati s predstavnicima hrvatskih stranaka te razgovarati o situaciji u BiH i problemima.

Pored hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, predviđeno je da nazočan bude i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, a u pojedinim se razgovorima spominjala i mogućnost dolaska predsjednika SDA Sulejmana Tihića, no to je još ostala otvorena mogućnost. Hrvatski predsjednik će sutra u Sarajevu sudjelovati na skupu Igmanske inicijative zajedno s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, Crne Gore Filipom Vujanovićem i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?