PORUKA IZ ZAGREBA

Josipović: Sustav koji je omogućio izbor Komšića nije dobar

josipovic
Petar Glebov/Pixsell
12.10.2010.
u 09:21

- Sustav je takav, brojke pokazuju da je (Komšić) imao i hrvatskih glasova, iako je potpuno jasno da su stranke s tzv. hrvatskim predznakom i njihovi kandidati dobili više glasova - rekao je Josipović

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je kako možda sustav, koji je omogućio da iz redova hrvatskog naroda bude izabran Željko Komšić, a za kojega nije glasovala većina hrvatskog naroda, nije dobar, ali da je  kontraproduktivno sada raspravljati o tome.

- Sustav je takav, brojke pokazuju da je (Komšić) imao i hrvatskih glasova, iako je potpuno jasno da su stranke s tzv. hrvatskim predznakom i njihovi kandidati dobili više glasova. Sustav je takav i potpuno je kontraproduktivno i za BiH i za odnose u regiji sada lamentirati o tome. Treba raditi na ustavnim promjenama pa ćemo vidjeti tko će u nekom novom sustavu imati više uspjeha - rekao je i naglasio kako se njima mora osigurati jednakopravnost svih triju naroda u BiH, prenosi Hina

Ključne riječi

Komentara 6

AU
autoritet
10:43 12.10.2010.

Zanimljivo stajalište, a ipak je Milanović otišao i podržao baš antihrvatskog kandidata Komšića! Gnjida, eww

JO
JohnConnor
11:01 12.10.2010.

Da, Komsic je dobio i hrvatskih glasova, ali koliko???!!! Josipovicu bi bilo bolje da suti nego da siri dezinformacije. Jasno mi je da Hrvatska ne zeli pomoci BH-Hrvatima i da ne krije animozitet prema njima, ali mi nije jasno zastoto u Hrvatskoj ne misle dugorocno, jer vidi i budala da je iz geostrateskih razloga za Hrvatsku bolje da i Hrvati imaju svoj entitet u BH.

PR
pressborrelli
18:49 12.10.2010.

Bagro nacionalisticka (autoritet,JohnConor) nemate sta drugo radit nego siriti mrznju.Komsic je dobio izbore i bolje vam je da cutite,samo pokazujete koliko ste vi DEMOKRATICNI.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?