Liga prvaka

Jurčić: Pa nisam ja džuboks da ispunjavam želje!

Kruno Jurčić
Željko Hladika/PIXSELL
19.10.2011.
u 00:48

Navijači pjevali "Kruno, odlazi" i "Stavi stopera" nakon što je uveo Pokrivača

Dinamo je izgubio od Ajaxa i tako se zapravo oprostio od ozbiljnih šansi da se domogne drugog, pa i trećeg mjesta u skupini. Moralo bi se dogoditi čudo da plavi na gostovanjima u Amsterdamu i Madridu, te domaćoj utakmici s Lyonon počnu obilato skupljati bodove i dostignu zaostatak koji je sad već četiri boda.

Bit će već zadovoljština uspiju li bilo kome oteti bod (tako se objektivno razmišljalo nakon ždrijeba skupina), pa čak i ako nekomu zatresu mrežu. Jer sad su još uvijek na debeloj nuli, i s bodovima i s golovima.

- Tražio sam od igrača da daju maksimum, da si damo šansu da probamo napasti i da osvojimo koji europski bod i zadovoljan sam. Dali su pojedinačno i momčadski maksimum, no dojam je – mi s ovakvim postotkom realizacije ne možemo egzistirati, ne možemo očekivati puno više od ovoga u natjecanju kao što je Liga prvaka - kazao je Jurčić.

Kako popraviti realizaciju?

- Uzmeš 20 milijuna eura i kupiš strijelca!

Kad je Jurčić uveo Pokrivača umjesto Beqiraja, dobio je zvižduke i opet se orilo "Jurčiću, odlazi!"

- Žrtva je, zar zbog jedne greške protiv Lyona ne bi smio igrati za Dinamo? Nikola je izuzetan dečko i kvalitetan igrač. Dugo nije igrao, polako će se vraćati i dat ću mu prilike. A reakciju publike nikako nije za podržati.

Nisu vikali protiv Pokrivača nego protiv Jurčića jer je gubio, a uveo je defenzivnog veznog igrača umjesto napadača, poslije su mu pjevali - "Stavi stopera, stavi stoperaaa!"

- Pa nisam džuboks da ispunjavam želje! Padali smo na tom dijelu, željeli Sammira gurnuti naprijed da se oslobodi defenzivnih zadaća, to su reakcije ljudi zbog napisa medija koji možda u ovom trenutku nisu realni. Ubaciti pet špica ne znači da ćete igrati ofenzivniji nogomet.

Treće je mjesto za Dinamo sad sve dalje.

- Šanse su sad znatno umanjene, ali nama je nagrada što igramo u Ligi prvaka, ovaj ritam koji nemamo u HNL je veliko iskustvo, želim da moji igrači sazrijevaju i uče, da postanu igrači koji mogu jednog dana računati i na prolaz dalje u Ligi prvaka.

Špekulira se da je ovo bila ključna utakmica za vaš ostanak u Dinamu.

- Što vi mislite?

Novinar je odgovorio da misli da je to smiješno.

- Bravo! – rekao je Jurčić.

Ni Frank de Boer nije bio zadovoljan realizacijom.

- Propustili smo puno, barem šest otvorenih prilika za pogotke, imao je i Dinamo svoje šanse. No, polako smo ušli u igru i uspjeli razbiti igru domaćina. Moji igrači moraju biti svjesni da ne smiju propuštati toliko prilika. Neke su nam se stvari poklopile. Na kraju sam zadovoljan, uspjeli smo igrati ono što smo zamislili, Dinamu smo otežali igru, još da smo bili bolji u realizaciji... Ali na kraju je bilo sve u redu - zaključio je trener Ajaxa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?