KAOS I DALJE

Jurišić čeka odluku suda, HDZ BiH planira nova imenovanja

Skupstina zhž
Ana Buntić
04.09.2010.
u 11:38

OHR je izvan snage stavio imenovanje nove Vlade, a o sjednici od 4. 8. odlučit će sud

Moram priznati da se još jednom pokazalo da nam, nažalost, još treba nazočnost međunarodne zajednice, kazao je aktualni premijer Vlade ZHŽ-a Zvonko Jurišić na konferenciji za novinare koju je sazvao nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko uputio pismo u kojem izvan snage stavlja odluku o potvrđivanju Vlade ZHŽ-a koju je 27. kolovoza donijela Skupština.

Odluka suda


Tom odlukom Vlada ZHŽ-a na čelu s Jurišićem ostaje u tehničkom mandatu, tj. do očitovanja Ustavnog suda ili pak do završetka provjere trojice novih kandidata za ministre iz reda HDZ-a BiH, zbog kojih je odluka o imenovanju i stavljena izvan snage. Naime, aktualni članovi Vlade ističu da bi odluka Ustavnog suda trebala biti donesena već idući tjedan te su uvjereni da će se dokazati njihove tvrdnje kako je sjednica na kojoj im je izglasovano nepovjerenje bila mimo zakona i Ustava ove županije. S druge pak strane, mandatar HDZ-a BiH Zdenko Ćosić tvrdi kako bi aktualni članovi Vlade trebali odstupiti sa svojih mjesta te da će sjednicu Skupštine na kojoj će ponovno biti imenovani ministri iz HDZ-a BiH održati za najviše desetak dana. Komentirajući Ćosićeve izjave kroz nekoliko proteklih dana, Jurišić je ovom prilikom kazao: “Vidio sam da se gospodin Ćosić koristi rječnikom, onako malo umjetničkim, pa ću i ja pokušati reći nešto na takav način. Svaka igra, igrokaz ili dramska scena ima nekoliko svojih dijelova, svoj početak, uspon, ili zaplet te vrhunac, rasplet ili kraj. Za nas ovdje, u Vladi ZHŽ-a, radi se o raspletu, a za one iz HDZ-a BiH - o kraju.”

Juriljeve vještine


Jurišić je komentirao i postupak predsjednika Skupštine Zlatana Jurilja. “Moram priznati da je Zlatan Jurilj pokazao svoje vještine kada je tako lako uspio izmanipulirati toliki broj zamalo-ministara i učenih zastupnika, prije svega, iz HDZ-a BiH”, kazao je Jurišić. Još je jednom ponovio kako nema ništa protiv toga da napusti mjesto premijera, ali tek onda kada ga Skupština ZHŽ-a smijeni, poštujući proceduru i Ustav ove županije.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:23 08.09.2010.

Prije 6 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?