Rasprava

Jurišić ima većinu, od sabora stranke ništa

Zvonko Jurišić
23.10.2012.
u 08:58

Rasprava na sjednici predsjedništva se vodila oko stava HSP-a po pitanju rekonstrukcije vlasti u BiH

“Tresla se brda, rodio se miš”, izreka je kojom bi se najbolje mogla opisati sjednica predsjedništva HSP-a BiH koja je u nedjelju u poslijepodnevnim satima održana u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom. Naime, od svega najavljenog na sjednici je dogovoren samo stav ove stranke po pitanju rekonstrukcije na razini Vijeća ministara. O svim ostalim temama koje su bile najavljene za ovu sjednicu predsjedništva se raspravljalo, međutim na koncu je zaključeno da će se nastaviti dogovarati.

Sjednica u Tomislavgradu

Tako je sljedeća sjednica predsjedništva dogovorena najvjerojatnije za subotu, a organizator iste bi trebao biti dopredsjednik stranke Josip Perić, te bi se ona trebala održati u Tomislavgradu. Iako to nije u potpunosti dogovoreno, istog dana bi se trebala održati i sjednica Glavnog stana ove stranke, na kojoj bi se trebali analizirati ukupni rezultati koje je ova stranka ostvarila na proteklim lokalnim izborima. Prema riječima Žarka Pavlovića, predsjednika Glavnog stana HSP-a BiH, predloženo je da se ova sjednica održi u subotu, međutim to ovisi o tome hoće li do tada izići svi ukupni podatci koji su ostvareni na ovim izborima. Prema Pavlovićevim riječima, uz izborne rezultate, na sjednici glavnog stana će se raspravljati i o političkoj situaciji koja je nastala u Bosni i Hercegovini, te stavovima koje će u daljnjim koracima imati HSP BiH. Kada je u pitanju pokretanje stegovnog postupka protiv određenog broja članova ove stranke, za što je nadležan Glavni stan, Pavlović ističe da o tome treba odlučiti predsjednik stranke, odnosno Zvonko Jurišić. Naime, najveći dio članova Glavnog stana je potpisao dokument u kojem se traži pokretanje stegovnog postupka protiv trojice članova ove stranke, među kojima je i federalni zastupnik Željko Asić, međutim o tome hoće li se o tom dokumentu i raspravljati, odluku treba donijeti Jurišić.

Izvanredni sabor

Kada je u pitanju sazivanje izvanrednog izbornog sabora, koji su najavili pojedini članovi ove stranke koji već godinama pokušavaju doći na mjesto prvog čovjeka ove stranke, Pavlović ističe da se zna postupak na koji se saziva izvanredan sabor. Kako bi se sazvao izvanredni izborni sabor, potrebna je suglasnost dvije trećine članova Glavnog stana, u protivnom bi to bilo kršenje statuta. Pavlović je još naglasio kako će se na sjednicu Glavnog stana uvrstiti sve točke koje predlože predsjednici županijskih ogranaka stranke.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
mate45
09:35 23.10.2012.

Nemojte nipošto smjenjivati Jurišića sa čela stranke. Pustite ga još malo dok je skroz ne uništi kao njegov mentor Đapić u Hrvatskoj.

KR
krtica
19:03 23.10.2012.

Cijim li vodama i u kojem pravcu plovi ova stranka na celu s Jurisicem? Koji etnikum ona zastupa i za sto se bori? Treba ih pustiti na miru da uniste sami sebe i da sidju s pozornice na kojoj zele ostati.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?